Пастила, приготована власними руками - маленька радість для великих і маленьких ласунів. Домашній пастилою можна пригостити колег на роботі, близьких, гостей і улюблених діток. Навряд чи хтось зможе встояти перед таким фруктовим десертом. Рецепт пастили досить простий, саме тому вам не доведеться йти в магазин за бажання поласувати.
Пастила з абрикосів в духовці
Інгредієнти: абрикоси - 05 кг; цукор - 100 г; рослинна олія - 2 ст. л. Приготування Добре промиваємо абрикоси, очищаємо від кісточок і вирізаємо пошкоджені ділянки. Далі кладемо їх в каструлю з холодною водою. Варимо протягом 15 хвилин до закипання води. Не забувайте час від часу помішувати майбутній десерт. Після того, як вода почала кипіти, додаємо цукор і варимо ще 20 хвилин до тих пір, поки маса не загусне. Далі устеляємо форму для випічки пергаментним папером і змащуємо її рослинним маслом. Настав час дізнатися, як сушити пастилу в духовці - викладаємо отримане пюре у форму і ставимо в розігріту духовку. Випікаємо десерт при 150 градусах до тих пір, поки не випарується вода. Після того, як пастила приготується - її необхідно охолодити і розрізати на шматочки або ж загорнути в рулетики.
Тепер ви знаєте, як приготувати домашню пастилу в духовці, тому можете сміливо експериментувати зі складом і змістом.
А тепер вашій увазі представляється схожий рецепт, але вже з вмістом яблук і груш.
Пастила яблучно-грушева
Інгредієнти: груші - 05 кг; яблука - 05 кг; цукор - 120 р. Приготування Фрукти миємо та очищаємо від кісточок, нарізаємо часточками. Далі кладемо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і додаємо цукор. Варимо до тих пір, поки маса не стане густою. Потім викладаємо вміст каструлі в змащену маслом форму і залишаємо в духовці до випаровування рідини. Наша пастила з яблук і груш готова.