Так іноді хочеться дати своїм дітям, щось смачненьке і солоденьке, але в той же час корисне. Ви скажіть, що такого продукту не існує! А ось і не правильно. Пропонуємо вашій увазі досить простий рецепт приготування фруктової пастили в домашніх умовах . Це ласощі неодмінно сподобається вашим дітям, і доставимо радості вам.
Рецепт фруктової пастили
Інгредієнти: переспілі фрукти (асорті) - 1 кг; кип'ячена вода - 05 склянки; цукровий пісок - за смаком; лимонна кислота - щіпка. Приготування Розглянемо простий спосіб, як зробити пастилу фруктову. Отже, беремо будь-які перестиглі фрукти, які є у вас вдома. Гарненько промиваємо їх, обсушуємо рушником, видаляємо, якщо є, кісточки і гарненько переминаем їх руками, або пропускаємо через м'ясорубку. Готове пюре перекладаємо в каструльку, вливаємо трохи кип'яченої води і ставимо на плиту на середній вогонь. Кип'ятимо фруктову масу протягом 15 хвилин, постійно заважаючи, щоб вона не пригоріла до дна каструлі. В кінці варіння додаємо за смаком цукровий пісок, даємо йому прокипіти рівно 1 хвилину, а потім знімаємо рідку пастилу з фруктів з вогню і даємо їй повністю охолонути.
Тепер беремо деко або металевий піддон, застеляємо його поліетиленом і викладаємо рівномірним шаром остиглу фруктову масу товщиною приблизно 05 див. Ставимо ласощі сушитися на 3 дні в сухе місце.
Потім готову суху пастилу фруктову акуратно здираємо з поліетилену, якщо вона висохла як треба, то це буде дуже легко зробити, і ріжемо її на невеликі порційні квадратики розміром 15*15.
Скачуємо кожен шматочок трубочкою і кладемо в чисту банку. Закриваємо ємність з пастилою вакуумної або звичайною капроновою кришкою. Ось і все, наше смачне і корисне ласощі готовий.
Справжнім поціновувачам цього десерту пропонуємо зробити пастилу з груш , яка неодмінно підійде до чашки чаю в колі сім'ї.