На зиму можна робити не тільки різні овочеві заготівлі, консервації та соління, але і різноманітні соки, які стануть відмінною, більш корисною і натуральної, альтернативою пакетованим напоїв. Давайте дізнаємося з вами способи приготування морквяного соку на зиму. Зроблений в домашніх умовах, цей напій виходить у кілька разів смачніше і корисніше.
Як заготовити морквяний сік на зиму?
Інгредієнти: морква - за смаком; цукровий пісок - за смаком. Приготування Отже, для приготування домашнього морквяного соку, овочі ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки. Після цього подрібнюємо моркву за допомогою соковижималки, або вичавлюємо сік, використовуючи прес. Даємо йому трохи часу, щоб він добре відстоявся, а потім обережно зливаємо сік з осаду і проціджують через ситечко або марлю, складену в декілька шарів. Відфільтрований сік виливаємо в підходящу невелику посуд, ставимо на плиту і нагріваємо приблизно до 85 градусів. Потім додаємо за смаком цукор, розмішуємо і відразу ж перелити напій в сухі стерилізовані баночки, не заповнюючи їх до країв. Після чого стерилізуємо їх протягом 30 хвилин, при температурі близько 110 градусів. Закатуємо кришками, перевертаємо і тепло закутуємо до повного охолодження. Ось і все, натуральний і смачний морквяний сік готовий!
Яблучно-морквяний сік на зиму
Інгредієнти: яблучний сік - 2 л; морквяний сік - 1 л; цукор - 100 р. Приготування Яблука і моркву ретельно миємо, обсушуємо і потім обдаємо окропом. Після цього подрібнюємо їх окремо за допомогою соковижималки. Далі віджимаємо соки, відміряємо потрібну кількість і змішуємо між собою в емальованій каструлі. Додаємо за смаком цукор, перемішуємо і нагріваємо до кипіння, після чого проварюємо напій близько 5 хвилин. У киплячому вигляді відразу ж розливаємо морквяно - яблучний сік в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Далі перевертаємо баночки і тепло закутуємо, залишаючи їх так до повного охолодження. Потім переставляємо в темне прохолодне місце і зберігати не більше року.
Гарбузово-морквяний сік на зиму
Інгредієнти: морква - 500 г; лимони - 2 шт.; кип'ячена вода - 2 л; гарбуз очищена -500 г; цукровий пісок - 200 р. Приготування Очищену гарбуз натираємо на дрібну тертку і добре віджимаємо з м'якоті сік. Моркву чистимо від шкірки, моєму і теж натираємо на тертці з дрібними отворами, добре віджимаємо сік з м'якоті. Лимони промиваємо, обсушуємо, зрізаємо цедру і вичавлюємо сік. Тепер беремо невелику каструльку, виливаємо в неї морквяний і гарбузовий сік . Додаємо кип'ячену воду, кладемо цукор і лимонний сік. Ретельно все перемішуємо і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо сік до кипіння і проварюємо його приблизно 5 хвилин. Потім проціджуємо напій через сито, розливаємо в банки, швидко закатуємо і перевертаємо догори дном. Закутуємо ковдрою і залишаємо сік до повного охолодження.
Заготівля морквяного соку з м'якоттю на зиму
Інгредієнти: морква - 3 кг; вода - 450 мл; цукровий сироп 10 % - 2 л. Приготування Для приготування морквяного соку, відбираємо стиглі, соковиті плоди, ретельно миємо їх, очищаємо від шкірки і подрібнюємо блендером. До отриманої маси додаємо воду і ставимо варитися на слабкий вогонь до повного розм'якшення моркви. Потім двічі пропускаємо все через соковижималку, і гарненько збиваємо міксером. До отриманого пюре додаємо цукровий сироп, перемішуємо, нагріваємо суміш до кипіння, витримуємо 7 хвилин і розливаємо в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки. Відразу ж закочує їх кришками. Коли сік охолоне, прибираємо його на зберігання в комору.