Різноманітність заготовок на зиму може запаморочити голову будь-якій господині і черговим рецептом у вашій скарбничці стануть сливи у власному соку. Натуральна і корисна консервація з злив може послужити як окремим доповненням до чаю, так і доповненням до випічки і десертів.
Рецепт сливи у власному соку
Все, що нам знадобиться для приготування злив у власному соку - це, власне, самі сливи. Беремо злегка твердуваті, недоспевшие плоди і ретельно миємо й перебираємо їх, після чого залишаємо повністю висохнути. Отримувати або не отримувати кісточки - питання на ваш розсуд, так чи інакше, плоди слід помістити в чисті сухі банки для консервації.
У широкій каструлі нагріваємо воду і застеляємо дно рушником (щоб банки не тріснули під час пастеризації). Накриваємо банки кришками і ставимо в окріп на 15-20 хвилин (на 1 л банку), після чого відразу ж закатуємо кришки. Обсяг злив у банку після термічної обробки зменшиться, але додавати свіжі плоди не потрібно.
Закатані банки перевертаємо догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати на добу. Зберігаємо сливи в прохолодному місці до необхідності.
Рецепт жовтих слив у власному соку
Для цього рецепт попередньо перебрані, вимиті і висушені сливи необхідно відокремити від кісточок. 70% всіх плодів слід щільно укласти в банки, а інші 30% пропустити через м'ясорубку і віджати сік, або скористатися для цієї мети соковижималкою. Отриманий сік із слив необхідно настояти і відфільтрувати, а потім закип'ятити і розлити по банках.
Банки накриваємо кришками і ставимо для стерилізації в каструлю з водою (температура - 70 градусів). Стерилізуємо літрові банки 15 хвилин, потім зафарбовуємо кришки і залишаємо банки остигати під ковдрою, поставивши їх догори дном.
Сподобалися рецепти заготовок слив, тоді рекомендуємо зробити ще одну чудову консервацію на зиму - помідори у власному соку .