Яблучний сік соковарці виходить набагато корисніше і смачніше покупного. На відміну від напою, приготованого з допомогою соковижималки, тут сік виходить чистіше, без осаду, а також прилад не вимагає витрат електроенергії і працює тихіше. А з решти фруктових вичавок можна потім зварити смачне варення. Давайте дізнаємося з вами, як приготувати яблучний сік через соковарку.
Рецепт яблучного соку в соковарці
Інгредієнти: цукор - 150 г; яблука - 1 кг Приготування Яблука миємо, розрізаємо спочатку на невеликі часточки товщиною 15 мм, а потім кожен шматочок шаткуємо ще поперек на половинки. Якщо ж яблука подрібнити більше, то вони будуть нагріватися в соковарці повільно і процес приготування соку затягнеться надовго. В нижню ємність соковарки наливаємо воду і нагріваємо її до кипіння.
Потім встановлюємо у неї другу каструльку з невеликим отвором посередині для збору соку і створення парового простору. У цю каструлю вставляємо друшляк, який насипаємо подрібнені плоди яблук. Пара, що утворюється при варінні в нижній каструлі, нагріває наші фрукти і розм'якшує їх. При цьому плоди починають виділяти сік, який стікає по трубочці в підставлену заздалегідь каструлю.
Якщо яблука не нагріваються досить сильно, сік повільно витікає і швидко остигає. Тому обов'язково стежте за тим, щоб вода добре кипіла. Після повного розм'якшення яблук соковарку розбираємо, зливаємо залишився у другій каструлі сік в каструльку і розливаємо у заздалегідь простерилізовану та гарячі банки.
Якщо яблучний сік вже охолов, то його спочатку нагріваємо до 85 градусів, додаємо цукор і розливаємо. Далі закочує банки кришками і ставимо догори дном на рівну поверхню. Закутуємо, остуджуємо і прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Яблучно-виноградний сік в соковарці
Інгредієнти: виноград - 500 г; яблука - 1 кг; цукор - за смаком. Приготування Для приготування яблучного соку в соковарці, грона винограду гарненько перебираємо, видаляємо мляві і зіпсовані ягоди. Ретельно промиваємо грона і, не обриваючи виноградинки укладаємо їх у ємність соковарки. Яблука миємо, нарізаємо кубиками й викладаємо до винограду. Додаємо за смаком цукор, встановлюємо чашу з виноградом і яблуками на соковарку, накриваємо кришкою і запалюємо вогонь. Приблизно через годину, відкриваємо кран і зливаємо яблучно - виноградний сік у заздалегідь підставлену емальовану каструлю. Потім обережно переливаємо гарячий напій в чисту банку, закатуємо жерстяної кришкою і прибираємо на зиму.
Яблучно-гарбузовий сік в соковарці
Інгредієнти: яблука - 500 г; гарбуз - 500 г; цукор - 150 р. Приготування Гарбуз моєму і акуратно зрізаємо гострим ножем всю шкірку. Видаляємо все насіння і волокна, після чого м'якоть подрібнюємо і додаємо цукор. Яблука промиваємо, нарізаємо кубиками і змішуємо з гарбузової масою. Тепер перекладаємо все в соковарку і варимо яблучний сік приблизно 45 хвилин. Потім готовий гарячий напій розливаємо по чистим банкам, пастеризуем протягом 15 хвилин при температурі 85
градусів і закутуємо ковдрою. Зберігаємо яблучний сік в темному і прохолодному місці.
Яблучно-морквяний сік в соковарці
Інгредієнти: яблука - 2 кг; морква - 1 кг; цукор - за смаком. Приготування Яблука і моркву ретельно промиваємо, очищаємо, обдаємо окропом і подрібнюємо. Потім додаємо за смаком цукор, перемішуємо і перекладаємо масу в скороварку. Варимо близько 50 хвилин, після чого гарячий сік виливаємо в чисту суху банку, закатуємо кришкою і прибираємо на зберігання в темне місце. Ось і все, яблучно-морквяний сік на зиму готовий!