Сьогодні ми поділимося з читачами неймовірно простим рецептом томатного соку з соковарки, який буде радувати домашніх протягом усього року. Але перед тим як приступити до готування, ознайомимося з корисними властивостями цього освіжаючого напою.
Отже, домашній томатний сік:
містить безліч вітамінів і мінералів; покращує роботу серця; регулює обмін речовин; містить всього 21 калорію; покращує роботу нервової системи і бореться зі стресом. Приготування томатного соку в соковарці необхідно почати з вибору помідорів. Вони обов'язково повинні бути стиглими і м'якими, а розміри, сорт і форма значення не мають.
Існує безліч варіантів виготовлення корисного нектару, однак на відміну від соку з блендера, томатний сік, приготований через соковарку виходить менш густим і однорідним, тому від магазинного його відрізняє лише натуральний і багатий смак.
Рецепт томатного соку в соковарці
Інгредієнти: помідори - 3 кг; сіль - 4 ст. л.; цукор - 2 чайні ложки. Приготування Помідори промиваємо, нарізаємо маленькими шматочками і укладаємо в соковарочную каструлю. Після чого в зібрану соковарку наливаємо воду, зверху ставимо каструлю з помідорами і поміщаємо всі на плиту, використовуємо сильний вогонь. Не забуваємо щільно накрити кришкою. Через 40-45 хвилин томатний сік можна розливати по банках, попередньо процідивши через друшляк і додавши в готовий напій сіль і цукор. Залишається лише закатати в банки і насаджуватися виконаною роботою.
Також виготовлення томатного соку в соковарці стане простіше завдяки кільком хитрощів:
перед початком варіння помідори вже можна підсолити, або ж взагалі готувати напій без домішок, додаючи сіль лише перед безпосереднім вживанням; щоб щільні шкірки помідорів не заважали стікати соку в сокосборник, час від часу помішуйте ложкою нарізані овочі; решту томатну масу можна використовувати для приготування домашніх закусок, кетчупу або аджики . З соку домашнього приготування ви завжди можете зробити масу різних напоїв. Вам залишається тільки приготувати томатний сік в соковарці і трохи пофантазувати.
Корисний томатний сік з селерою Інгредієнти: домашній томатний сік - 15 л; селера - 1 кг. Приготування
Томатний сік доводимо до кипіння, додаємо в нього промитий, очищений і мелкорубленний селера. Після повторного закипання пропускаємо сік через сито і розливаємо по банках.
Напій з томатів можна вважати воістину універсальним. Порадувати склянкою соку зі свіжих помідорів можна не тільки дітей, але й дорослих, варто лише приготувати коктейль до святкового столу. А це завжди можливо при несподіваному прийомі гостей, адже в холодильнику у вас тепер буде банку улюбленого домашнього нектару, приготованого в соковарці.
Коктейль з томатним соком Інгредієнти: томатний сік - 150 мл; огірок свіжий - 1 шт.; вустерський соус - 0 5 ч. л.; горілка - 60 мл; сік лимонний - 1 ст. л.; сіль - щіпка; перець - за смаком. Приготування Огірок промиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо соломкою. Далі змішуємо горілку, томатний і лимонний соки, вустерський соус і сіль. В чарки розкладаємо огірки і заливаємо міцних сумішшю. Коктейль чудово поєднується з устрицями, овочевими та м'ясними нарізками.
А любителям гострого напевно сподобається такий варіант коктейлю.
Коктейль з томатним соком і грейпфрутом Інгредієнти: томатний сік - 250 мл; грейпфрут - 1 шт.; петрушка - пару гілочок; мелений солодкий перець - 1 ч. л. Приготування З грейпфрута віджимаємо сік і змішуємо з мелкорубленной петрушкою. Далі заливаємо напій томатним соком, додаємо перець і сіль за смаком. Ще ситніше зробити коктейль допоможе пара ложок томатного пюре.