Вернуться назад Распечатать

Яблучне пюре зі згущеним молоком

Яблучне пюре зі згущеним молоком
Цей рецепт яблучного пюре хороший тим, що не вимагає жорсткого дотримання пропорцій. Готуйте на свій смак! Любите якнайсолодше - підсипте сахарку, а можна залишити як є, з приємною кислинкою. Згущене молоко додатково додасть цьому ласощів чудовий вершково-креязикай смак!

Рецепт яблучного пюре зі згущеним молоком «Неженка»


Інгредієнти:

  • яблука - 25 кг;

  • вода - 1/2 ст.;

  • молоко згущене - 05 б.;

  • цукор - 1/4 ст.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у каструлю, наливаємо приблизно на палець води, щоб яблука не приставали до дна, і відправляємо на плиту. Тушкуємо на невеликому вогні близько півгодини, до м'якості. Не забуваємо постійно помішувати! Коли яблука почнуть розварюватися, додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Вливаємо згущене молоко і пробуємо на смак. Ласуни можуть додати ще трохи цукру і згущеного молока. Даємо масі покипіти ще хвилин 5 після збиваємо ручним блендером до однорідності і розкладаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками і закутуємо банки теплою ковдрою, поки яблучне пюре зі згущеним молоком повністю не охолоне.

    Пюре з яблук зі згущеним молоком в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука - 4 кг;

  • вода - 1 ст.;

  • молоко згущене - 300 р.


  • Приготування
    Якщо вже вирішили використовувати кухонну помічницю-мультиварку, то потрібно це робити в повну силу! Спочатку простерилизуем з її допомогою банки для зберігання нашого яблучного пюре (звичайно, вони повинні бути невеликими). Чисті банки заливаємо водою, прикривають кришками і встановлюємо у чашу мультиварки.
    Яблучне пюре зі згущеним молоком
    Доливаємо води до максимальної позначки, закриваємо кришку і включаємо режим «Пар» на 40 хвилин. Простерилізовані таким чином банки після висушуємо.
    Яблука чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками і закладаємо в чашу мультиварки. Доливаємо склянку води і вмикаємо «Тушкування» на 40 хвилин. Кілька разів в процесі приготування яблука перемішуємо. До потрібної пюре образної кондиції фрукти доводимо за допомогою блендера. Після повертаємо їх у каструлю, додаємо згущене молоко і «гасимо» ще 10 хвилин. Готове ласощі розкладаємо по банках і закатуємо.