Цей рецепт яблучного пюре хороший тим, що не вимагає жорсткого дотримання пропорцій. Готуйте на свій смак! Любите якнайсолодше - підсипте сахарку, а можна залишити як є, з приємною кислинкою. Згущене молоко додатково додасть цьому ласощів чудовий вершково-креязикай смак!
Рецепт яблучного пюре зі згущеним молоком «Неженка»
Інгредієнти: яблука - 25 кг; вода - 1/2 ст.; молоко згущене - 05 б.; цукор - 1/4 ст. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і кісточок, і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх у каструлю, наливаємо приблизно на палець води, щоб яблука не приставали до дна, і відправляємо на плиту. Тушкуємо на невеликому вогні близько півгодини, до м'якості. Не забуваємо постійно помішувати! Коли яблука почнуть розварюватися, додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння. Вливаємо згущене молоко і пробуємо на смак. Ласуни можуть додати ще трохи цукру і згущеного молока. Даємо масі покипіти ще хвилин 5 після збиваємо ручним блендером до однорідності і розкладаємо по стерильним банкам. Закатуємо металевими кришками і закутуємо банки теплою ковдрою, поки яблучне пюре зі згущеним молоком повністю не охолоне.
Пюре з яблук зі згущеним молоком в мультиварці
Інгредієнти: яблука - 4 кг; вода - 1 ст.; молоко згущене - 300 р. Приготування Якщо вже вирішили використовувати кухонну помічницю-мультиварку, то потрібно це робити в повну силу! Спочатку простерилизуем з її допомогою банки для зберігання нашого яблучного пюре (звичайно, вони повинні бути невеликими). Чисті банки заливаємо водою, прикривають кришками і встановлюємо у чашу мультиварки.
Доливаємо води до максимальної позначки, закриваємо кришку і включаємо режим «Пар» на 40 хвилин. Простерилізовані таким чином банки після висушуємо.
Яблука чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо невеликими шматочками і закладаємо в чашу мультиварки. Доливаємо склянку води і вмикаємо «Тушкування» на 40 хвилин. Кілька разів в процесі приготування яблука перемішуємо. До потрібної пюре образної кондиції фрукти доводимо за допомогою блендера. Після повертаємо їх у каструлю, додаємо згущене молоко і «гасимо» ще 10 хвилин. Готове ласощі розкладаємо по банках і закатуємо.