Домашні заготовки різних напоїв не тільки дуже смачні, але й корисні! Давайте не будемо витрачати гроші на магазинні соки, а пригостимо всіх приготованими самостійно компотами і заготовимо їх на зиму!
Компот з яблук на зиму
Інгредієнти: яблука - 1 кг; вода - 1 л; барбарис - 200 г; цукор - 300 р. Приготування Яблука шаткуємо часточками і виймаємо з них насіння. Викладаємо фрукти і ягоди барбарису в спеціально підготовлені баночки, заливаємо гарячим сиропом і стерилізуємо близько 20 хвилин. Потім зафарбовуємо кришками компот з яблук і залишаємо остигати.
Компот з вишні та абрикосів на зиму
Інгредієнти: абрикоси - 500 г; вишня - 300 г; вода - 2 л; цукор - 500 р. Приготування Для приготування компоту з абрикосів на зиму фрукти і ягоди перебираємо, промиваємо і витягаємо з них кісточки. Далі викладаємо абрикоси і вишні в банки і приступаємо до приготування сиропу. Ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо до кипіння і, помішуючи, висипаємо цукор. Заливаємо банки з фруктами трохи остившім сиропом, а потім стерилізуємо. Після цього закатуємо консервацію кришками і прибираємо в льох. Точно також можна приготувати на зиму компот з черешні.
Компот з груш на зиму
Інгредієнти: кислота лимонна - за смаком; груші - 1 кг; вода - 2 л; цукор. Приготування Груші моєму, очищаємо від шкірки, насіннєвих коробочок і кладемо в миску з водою і лимонною кислотою на 5-10 хвилин. В окремій ємності готуємо ще один розчин лимонної кислоти, ставимо каструлю на плиту, доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімального і викладаємо фрукти. Не доводячи до закипання, витримуємо груші в гарячому сиропі 10-15 хвилин. Далі окремо робимо цукровий сироп, перемішуємо, доводимо рідину до кипіння і варимо 15 хвилин. Готову солодку суміш знімаємо з вогню і проціджуємо. Викладаємо підготовлені груші в заздалегідь підготовлені баночки і заливаємо гарячим сиропом. Далі стерилізуємо банки, закатуємо і залишаємо остигати. Все, компот з груш на зиму готовий!