Варення з горобини варили ще наші прабабусі, адже здавна було відомо, що червона, а особливо чорна горобина володіє дивовижними властивостями, які не можна недооцінювати. Пропонуємо вам ознайомитися з рецептом варення з чорноплідної горобини, яке вразить вас своїми смаковими якостями.
Варення з червоної і чорної горобини є надзвичайно смачним і корисним. Варення з чорноплідної горобини, також, володіє лікувальними властивостями. Для приготування варення з чорноплідної, так і будь-який інший горобини вам знадобляться наступні інгредієнти: 1 кілограм горобини, 15 кілограма цукру, 3 склянки води.
Горобину необхідно промити, залити холодною водою і залишити на 24 години. З води і цукру слід зварити сироп. Гарячим сиропом залити горобину і поставити в прохолодне місце до повного охолодження. Після цього сироп злити, поставити на вогонь і кип'ятити 20 хвилин. Через 20 хвилин в сироп всипати ягоди і кип'ятити ще півгодини. У самому кінці варіння можна додати кілька гуртків лимона - вони додадуть варенню приємний аромат і кислинку. Після цього рябиновое варення слід зняти з вогню і відразу ж закрутити, не чекаючи, поки воно охолоне.