Ківі - це фрукт, який містить дуже багато вітамінів: в ньому є велика доза вітаміну С, багато магнію, фосфору, заліза і навіть кальцію. Цей диво-фрукт рекомендують вживати у великих кількостях людям з підвищеним артеріальним тиском, через що міститься в ньому калію. З'їдаючи хоча б один ківі в день, людина запасається денною нормою вітаміну C (ківі більше, ніж в апельсинах), який підсилює імунну систему і добре впливає на серце. Крім усього цього вітамін с допомагає людині уникнути сильних стресів і не пошкодити нервову систему.
Ківі можна їсти не тільки в свіжому вигляді, але і використовувати для приготування салатів і навіть зварити з нього чудове вітамінне варення. «Як же зварити варення з ківі?», - запитаєте ви. Все дуже просто! Нижче наведено кілька цікавих і нескладних рецептів приготування варення з ківі. Спробуйте зробити його та переконайтеся самі, як це смачно!
Варення з ківі
Інгредієнти: ківі - 15 кг; цукор - 1 кг; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Як же почати варити варення з ківі? Беремо плоди ківі, ретельно миємо проточною водою, очищаємо їх від шкірки і ріжемо м'якоть фрукта на невеликі кубики. Потім перекладаємо їх у каструлю, видавлюємо туди сік лимона і гарненько перемішуємо. Варимо на слабкому вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки м'якоть не розвариться. Потім засипаємо ківі цукром, знову перемішуємо, доводимо фруктову суміш до кипіння і варимо ще приблизно 15 хвилин. Потім наливаємо варення з ківі в пиалку для проби, а решта розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришками.
Варення з ківі в мультиварці
Інгредієнти: ківі - 5 шт.; яблуко (червоне) - 1 шт.; цукор - 05 склянки; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Плоди ківі миємо, акуратно очищаємо від шкірки і ріжемо на маленькі шматочки. Потім беремо велике червоне яблуко, зрізаємо шкірку, акуратно видаляємо серцевину і нарізаємо на невеликі кубики. Перекладаємо порізані ківі і яблуко в каструльку мультиварки, додаємо цукор, лимонний сік і ретельно перемішуємо. Виставляємо режим «Варка» і готуємо на максимальній потужності близько 15 хвилин. Чекаємо поки варення охолоне, виливаємо в красиву пиалку і подаємо десерт до чаю.
Варення з ківі і бананів
Інгредієнти: яблука - 0 5 кг; ківі - 0 5 кг; банани - 300 г; цукор - 1 ст.; лимонний сік - за смаком. Приготування Як же приготувати смачне варення з ківі і банани? Для початку нам треба обробити всі фрукти. Для цього беремо яблука, моєму, зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо маленькими кубиками. Потім моєму ківі, чистимо і ріжемо на невеликі шматочки. Банани очистити від шкірки, дрібно нарізаємо і додаємо до ківі і яблук.
Отриману фруктову суміш заливаємо кип'яченою водою і ставимо варитися на слабкий вогонь. В ідеалі варення варитися 3 дня за 4 рази щодня, до тих пір, поки не стане темним і гарненько не загусне. Готове ласощі найкраще зберігати в стерильних банках, загорнених металевими кришками.
Варення з ківі і лимонів Інгредієнти: ківі - 1 кг; лимон - 2 шт.; вода - 100 мл; цукор - 800 р. Приготування Лимони миємо й нарізаємо тонкими кружечками. Кладемо на дно каструлі, заливаємо водою, додаємо 100 г цукру і проварюємо на слабкому вогні приблизно 10 хвилин. Цим часом очистити ківі від шкірки, також нарізаємо кружечками і кладемо в каструлю з лимоном. Додаємо весь цукор, що залишився, ретельно перемішуємо і доводимо до кипіння. Як тільки варення закипить, переливаємо його в керамічний посуд і залишаємо на всю ніч при кімнатній температурі.
На наступний день знову виливаємо варення в каструлю, доводимо до кипіння і проварюємо 20 хвилин! Розливаємо по стерильним банкам і даємо охолонути. Потім закриваємо банки кришками і ставимо в темне місце.