Вернуться назад Распечатать

Варення з шишок

Варення з шишок
Варення з шишок - це не тільки дуже смачний десерт, але і відмінний засіб проти кашлю, застуди, ангіни та бронхіту. Крім цього корисно приймати для лікування туберкульозу, грипу. Воно прекрасно зміцнює і тонізує імунітет, володіючи рядом цілющих властивостей. Існує безліч рецептів приготування варення з шишок. Давайте розглянемо з вами деякі з них.

Рецепт варення з шишок сосни


Інгредієнти:

  • соснові шишки - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 3 л.


  • Приготування
    Рецепт приготування варення із соснових шишок досить проста і не відніме у вас багато часу. Беремо молоді, зелені шишки сосни, перебираємо їх і гарненько промиваємо. Складаємо в ємність і заливаємо кип'яченою водою. Ставимо каструлю на слабенький вогонь, проварюємо шишки близько 5 - ти годин, а потім залишаємо їх у прохолодному місці на добу. Отриманий відвар проціджуємо через друшляк і акуратно виймаємо з нього разварившиеся шишки. В результаті у вас повинен залишитися рожевий кисіль, з якого ми і будемо варити варення. Додаємо в нього цукровий пісок, перемішуємо і ставимо готуватися на середній вогонь. Чекаємо, поки суміш закипить, періодично помішуємо її і знімаємо утворилася на поверхні пінку. Після закипання проварюємо легкий десерт ще хвилин 5 і знімаємо з плити. Повністю охолодити масу, а потім знову кип'ятимо. Готове варення із зелених шишок перекладаємо в пиалку і подаємо до чаю!

    Варення з ялицевих шишок


    Варення, виготовлене за цим рецептом цікаво тим, що продукт виходить дуже смачним, густим, схожим на мед.
    Інгредієнти:

  • смерекові шишки - 80 г;

  • цукор - 1 кг;

  • лимонний сік, ваніль - за смаком;

  • вода.


  • Приготування
    Давайте розглянемо простий спосіб, як приготувати варення з шишок. Молоді смерекові шишки промиваємо, перекладаємо в емальовану каструльку і заливаємо повністю водою. Після цього ємність накриваємо кришкою і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, знімаємо каструлю з плити і наполягаємо продукт протягом 24 годин. На наступний день настій проціджуємо, перелити в іншу ємність, додаємо цукор і проварюємо не менше 15 годин. У самому кінці варіння додаємо за смаком лимонний сік і ваніль. Готове варення повинно вийти ароматним і рожевим.

    Варення з шишок ялини


    Інгредієнти:

  • ялинові шишки - 1 кг;

  • цукор - 1 кг;

  • вода - 2 л.


  • Приготування
    Зараз розповімо ще один спосіб, як варити варення з шишок. Ялинові шишки перебираємо, промиваємо і викладаємо в емальований каструлю. Заливаємо водою, повністю покривши всі шишки. Ставимо ємність на невеликий вогонь і варимо близько 2-х годин. Після цього даємо суміші, як слід настоятися і повністю охолонути, після чого проціджуємо все через сито. Шишки викидаємо, а в отриманий кисіль кладемо цукровий пісок і варимо ще приблизно 2 години. Після цього отримане ялинове варення розливаємо в чисті банки і закатуємо кришками.

    Варення з кедрових шишок


    Інгредієнти:

  • кедрові шишки - 1 кг;

  • вода - 1 л;

  • кориця - за смаком;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Варення з шишок

    Ретельно перебираємо кедрові шишки, очищаємо їх від сміття і хвої, промиваємо, перекладаємо в емальований посуд, заливаємо кип'яченою водою і ставимо ємність на вогонь. Доводимо до кипіння і готуємо шишки протягом 10 хвилин. Додаємо цукор, кладемо щіпку кориці і готуємо, як звичайне варення на невеликому вогні приблизно 2 години, періодично знімаючи пінку. Гаряче варення перекладаємо в стерильні сухі банки, закатуємо кришками і зберігати в холодильнику або льосі. Це варення добре вживати з міцним гарячим чаєм для лікування простудних захворювань та ангіни, профілактики бронхіту у маленьких дітей і дорослих.
    А любителям такого незвичайного ласощі також доведеться за смаком варення з кульбаб , яке володіє корисними властивостями.