Приготування заготовок на зиму - справа досить клопітка, проте баночка припасених літніх ласощів завжди доречна в зимову холоднечу. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати варення з журавлини з яблуками.
Рецепт варення з журавлини з яблуками
Злегка терпкий, кислуватий смак журавлини чудово врівноважують солодкі яблука. Переконайтеся в цьому, випробувавши наш наступний рецепт.
Інгредієнти: свіжа журавлина - 500 г; яблука - 350 г; цукор - 750 г; вода - 1 ст. Приготування Журавлину перебираємо і залишаємо лише свіжі та цілі ягоди. Будь сорт солодких яблук очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо тонкими скибочками.
Перебрані ягоди промиваємо і бланшируем в окропі 2-3 хвилини. Рідину, що залишилася після бланшування, не виливаємо, а залишаємо пару стаканів для варіння сиропу. Для сиропу необхідно злити воду і цукор, розчинити останній і варити сироп, помішуючи, 2-3 хвилини. Ошпарені ягоди занурюємо в цукровий сироп і варимо 15-20 хвилин.
Тепер бланшируем часточки яблук близько 5-8 хвилин. Змішуємо ягоди і яблука, варимо суміш 15-20 хвилин, а потім розливаємо варення з попередньо простерилизованним банкам, закриваємо кришкою і залишаємо до холодів.
Варення з журавлини, яблук і горіхів
Додати ласощів більшою текстурности і смаку допоможуть горіхи. Для цього рецепта можна використовувати будь-які горіхи, виходячи зі своїх смакових переваг.
Якщо ви бажаєте отримати більш солодкий продукт на виході, то використовуйте журавлину, зібрану після перших заморозків.
Інгредієнти: яблука - 500 г; журавлина - 500 г; волоські горіхи - 100 г; цукор - 15 ст.; вода - 1 ст. Приготування Журавлину перебираємо, промиваємо і заливаємо 1/2 склянки води, варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин, до розварювання ягід, після чого протираємо журавлину через сито.
З цукру і води, що залишилася варимо сироп, додаємо до нього журавлинне пюре, очищені і нарізані часточками яблука, і жменя волоських горіхів. Готуємо варення на невеликому вогні приблизно 1 годину. Після цього варення з журавлини і яблук готове, його можна розливати
по стерильним банкам і закупорювати.
Таке варення має не тільки приємний смак, але і відрізняється своїм імуностимулюючою дією, завдяки високому вмісту вітаміну С в ягодах, яке як ніколи необхідно в зимову холоднечу. Запивайте по ложці варення з журавлиною, яблуками та горіхами теплою водою, два рази в день, або подайте ласощі до вечірнього чаю.
Якщо ви цікавитеся іншими рецептами солодких заготовок до чаю, тоді пропонуємо спробувати варення з гарбуза з апельсинами або варення з лимонів .