Вернуться назад Распечатать

Варення з журавлини - рецепт

Варення з журавлини - рецепт
Журавлина має не тільки безліч корисних властивостей, але і володіє прекрасними смаковими якостями. Ця ягода багата вітаміном C, B, РР і багатьма іншими. У ній міститься велика кількість мікроелементів, в тому числі, магній, кальцій, бор, йод. Крім того, що з неї роблять сік, десерти і додають у пироги, з журавлини можна зварити чудове варення. А як це зробити, ми розглянемо з вами в цій статті.
Варення з журавлини з яблуками
Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • журавлина - 1 склянка;

  • кип'ячена вода - 1 ст.;

  • волоські горіхи - 1 ст.


  • Для сиропу:

  • цукровий пісок - 25 кг;

  • вода - 05 ст.


  • Приготування
    Зараз ми розповімо, як варити варення з журавлини. Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо їх дрібними шматочками. Журавлину миємо, обсушуємо і перебираємо. Потім кладемо ягоди в каструлю і заливаємо кип'яченою водою. Закриваємо кришкою і варимо до тих пір, поки вони не стануть м'якими, а потім перетираємо їх ретельно через сито. В емальовану каструлю насипати цукор, наливаємо пів склянки води і варимо сироп. Після цього додаємо до нього журавлину, горіхи і яблука. Варимо варення близько години на повільному вогні. Замість цукрового сиропу, можна використовувати мед. Розливаємо готове варення з журавлини по банкам і закатуємо на зиму.
    Варення з брусниці та журавлини
    Інгредієнти:

  • журавлина - 1 кг;

  • брусниця-500 г;

  • червоні яблука - 300 р.

  • Для сиропу:

  • цукровий пісок - 15 кг;

  • вода - 2 ст.


  • Приготування
    Спочатку варимо солодкий сироп. Для цього наливаємо в каструльку води, всипаємо цукор і готуємо на слабенькому вогні до загусання. Журавлину і брусницю миємо, обсушуємо і перебираємо, відриваючи хвостики. Бланшируем ягоди 5 хвилин, а потім перекладаємо їх у гарячий сироп і варимо, помішуючи, на середньому вогні. Яблука миємо, чистимо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо невеликими шматочками. Бланшируем їх 10 хвилин. У самому кінці, коли буде готове варення, викладаємо в нього яблука і ретельно перемішуємо дерев'яною ложкою. За бажанням можете додати лимонну цедру, корицю або ванілін. Розливаємо варення з яблуками і журавлиною з пастеризованим банкам і закриваємо.
    Варення з журавлини з апельсином
    Інгредієнти:

  • журавлина - 1 кг;

  • цукровий пісок - 1 кг;

  • апельсини - 1 кг.


  • Приготування
    Журавлину гарненько промиваємо і ретельно перебираємо. Апельсини миємо, нарізаємо шматочками і, не очищаючи від цедри, пропускаємо через м'ясорубку разом з журавлиною. Додаємо цукровий пісок, гарненько перемішуємо. Залишаємо його на добу, періодично помішуючи. Після цього викладаємо варення з апельсинами і журавлиною у чисті банки, закатуємо кришками і прибираємо в холодильник.
    Варення з журавлини "п'ятихвилинка"
    Інгредієнти:

  • журавлина - 1 кг;

  • вода - 600 мл;

  • цукровий пісок - 15 кг.


  • Приготування
    Журавлину перебираємо, видаляємо листочки і гілочки. Ягоди промиваємо і трохи обсушуємо. Потім готуємо сироп: наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. Насипаємо цукор і розчиняємо його, доводимо все до кипіння. В іншій каструлі кип'ятимо воду і кидаємо ягоди, варимо 5 хвилин, а потім перекладаємо в каструлю з сиропом. Потім накриваємо посуд марлею і залишаємо в прохолодному місці на 12 годин. Після витримки варення знову ставимо на слабкий вогонь, доводимо до кипіння і варимо, знімаючи пінку, 5 хвилин. Готове варення розливаємо гарячим по
    Варення з журавлини - рецепт
    банкам, закатуємо кришками, перевертаємо їх верх дном, закутуємо ковдрою, остуджуємо і прибираємо на зберігання.
    Варення з журавлини в мультиварці
    Інгредієнти:

  • журавлина - 500 г;

  • цукор - 500 р.


  • Приготування
    Журавлину гарненько промиваємо і викладаємо в чашу мультиварки. Зверху засипаємо ягоди цукром і виставляємо програму "Гасіння" і час - 1 година. У середині варіння добре перемішуємо варення і готуємо далі.