Брусниця - дуже корисна і приголомшливо смачна ягода. Її також можна заготовити на зиму і потім, зиязиками холодними вечорами насолоджуватися дивовижним, трохи кислуватим смаком. Брусниця в сиропі стане не тільки чудовим ласощами на вашому столі, але і відмінним полівітамінним і лікувальним засобом.
Рецепт брусниці в цукровому сиропі
Таку ягоду добре подавати як брусничного соусу до м'яса до смаженої птиці і дичини. Можна також використовувати в якості десерту або добавки до оладок і млинців. Брусниця в сиропі чудово допоможе вам при застуді, підвищеній температурі і навіть похмілля.
Інгредієнти:
брусниця - 1 кг Для сиропу:
цукровий пісок - 300 г; вода - 2 ст.; лимонна цедра - за бажанням. Приготування Отже, для приготування брусниці в сиропі на зиму, ягоди ретельно розбираємо моєму в холодній воді і розкладаємо по скляним банкам. Далі варимо сироп: у каструлю наливаємо воду, всипаємо цукор і потерту лимонну цедру за бажанням. Все розмішуємо і кип'ятимо масу на слабенькому вогні. Потім сироп охолоджуємо, при необхідності проціджуємо через сито і заливаємо брусницю. Банки закатуємо кришками і ставимо в темне, прохолодне місце.
Рецепт швидкого варення з брусниці в сиропі
Інгредієнти: брусниця - 4 кг; цукровий пісок -500 р. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як зробити брусницю в сиропі. Брусницю перебираємо, промиваємо й обсушуємо. Ягоди поділяємо на 2 однакові частини. Одну половину висипаємо в емальований посуд, засипаємо цукром і гарненько перемішуємо. Ставимо брусницю на вогонь і доводимо до кипіння. Як тільки всі ягідки спливуть наверх, а сироп закипить, висипаємо в посуд залишилася порцію ягід. Перемішуємо масу і розкладаємо по банках. Щільно закрити їх кришками і залишаємо варення з брусниці остигати. Потім прибираємо його в холодильник і зберігаємо тільки там.
Брусничне желе Інгредієнти: брусниця - 1 кг; мед - за смаком; цукровий пісок - 2 ст. Приготування Брусницю висипаємо в миску і кип'ятимо без додавання води у власному соку, поки всі ягоди не лопнуть. Потім масу ретельно проціджуємо через марлю, додаємо за смаком мед або цукор. Уварюють до повної готовності, охолоджуємо і розкладаємо разом з сиропом по банкам.
Рецепт моченой брусниці Приготована за цим рецептом брусниця, відмінно підійде до курячим і м'ясних страв. А також її можна додавати в вінегрети і різні салати.
Інгредієнти: брусниця - 1 кг Для сиропу:
вода - 1 л; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 05 ч. ложки; кориця - щіпка; гвоздика. Приготування Ягоди промиваємо і відкидаємо на сито. Коли вся рідина стече, заливаємо ягоди заздалегідь приготовленим цукровим сиропом. Для цього в каструльку наливаємо воду, додаємо цукор, щіпку солі і кориці, трохи гвоздики. Ставимо ємність на середній вогонь, доводимо сироп до кипіння і кип'ятимо 10 хвилин, періодично знімаючи піну. Брусницю складаємо в скляні банки, заливаємо сиропом. Закриваємо банки зверху пергаментним папером і прибираємо їх в прохолодне місце.
Брусничне варення в сиропі
Інгредієнти: брусниця - 1 кг Для сиропу:
вода - 2 ст.; цукор - 15 кг; гвоздика; яблука, груші, лимонні кірки - за бажанням. Приготування Ягоди спочатку промиваємо, обсушуємо, заливаємо крутим окропом і витримуємо хвилинки 3. Потім відкидаємо їх на сито і чекаємо, щоб стекла вся вода. Далі перекладаємо брусницю в емальований таз і заливаємо киплячим сиропом. Його варимо заздалегідь: воду доводимо до кипіння, поступово висипаємо цукор і перемішуємо. Далі ставимо таз на повільний вогонь і проварюємо варення хвилин 20. Наприкінці варіння кладемо гвоздику за смаком. Можна також додати лимонні кірки, цедру, яблука або груші.