Хоч урожай яблук ми зібрали досить давно, залишки звичного плода все ще можуть зберігатися де-небудь в погребі, і утилізувати їх можна застосовуючи для приготування яблучного джему.
Яблучний джем - нехитра ласощі, яке може заграти новими смаками при правильному приготуванні. Додайте туди улюблених спецій, змінити технологію приготування, і вуаля! На вашому столі красується прекрасна солодощі до чаю, або доповнення до випічки і десертів.
Рецепт приготування яблучного джему
Інгредієнти: великі яблука - 5 шт.; цукор - 1/2 ст.; вода - 250 мл; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Зараз розповімо, як приготувати яблучний джем. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо на шматочки однакового розміру. У глибоку каструлю наливаємо воду, закладаємо шматочки яблук і додаємо лимонний сік. На середньому вогні чекаємо того моменту, коли яблучна маса стане м'якою (на це піде близько 20 хвилин). Тепер додаємо в каструлю цукор, перемішуємо і даємо охолонути. Збиваємо масу блендером до однорідності, а потім знову повертаємо на вогонь. Яблучний джем буде готовий, як тільки стане більш щільним.
Карамельний яблучний джем
Цілі шматочки карамелізованих яблук, приготованих з додаванням ароматною ванілі. Що може бути ще більш доречним осіннім ласощами?
Інгредієнти: цукор - 1 ст.; яблука - 15 кг; ванільний стручок; лимонний сік - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо ще один варіант, як варити яблучний джем. У каструлю наливаємо 3 ст. ложки води і змішуємо з цукром до його розчинення. Варимо карамель близько 4 хвилин, не помішуючи, а лише злегка побалтивая в каструлі. Тепер додаємо яблука, нарізану великими кубиками, і ванільний стручок, розрізаний навпіл. Перемішуємо. Варимо яблучний джем, постійно помішуючи, щоб шматочки повністю вкрилися карамеллю. На приготування піде 25-30 хвилин, після чого можна додати лимонний сік і подавати страву до столу.
Варення з чорниці з зеленими яблуками Поєднання яблук і ягід в джемі стало класикою вже давним-давно. У цьому рецепті ми освіжимо спогади про кохану рецепті і приготуємо яблучний джем з чорницею. За відсутність чорниці замініть її будь-якою іншою улюбленою ягодою.
Інгредієнти: чорниця - 1 кг; зелені яблука - 750 г; вода - 125 мл; цукор - 15 кг; цедра 1 лимона; лимонний сік - 2 ст. ложки. Приготування Чистимо і нарізаємо яблука, поміщаємо шматочки в каструлю з водою і тушкуємо близько 10 хвилин до м'якості. Тепер додаємо ягоди чорниці, цедру і сік лимона і ретельно перемішуємо. Тушкуємо фруктово-ягідну масу 5 хвилин, потім додаємо цукор. Доводимо суміш до кипіння і готуємо близько 20-30 хвилин, або поки суміш не набуде необхідну консистенцію.
Розливаємо джем по простерилизованним банкам і нагріваємо на водяній бані 8 хвилин.
Пряний яблучний джем
Ароматний і пряний яблучний джем, приготований в домашніх умовах - те, що зігріє вас за чашкою чаю в прийдешні холоду. Такі ласощі можна не тільки додавати у випічку, або їсти окремо, але і використовувати його в приготуванні м'яса, додати в ранкову вівсянку, гранолу, просто з'їсти з йогуртом або намазати на тост.
Інгредієнти: яблука - 850 г; гвоздика - 6 бутонів; мелена кориця - 2 ч. ложки; мелений імбир - 1/4 ч. ложки; мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; аніс - 1 зірочка; сік 1 лимона; цукор - 3/4 ст. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, а потім нарізаємо великими кубиками. Кладемо яблука в каструлю і посипаємо корицею, імбиром, гвоздикою, мускатним горіхом і додаємо зірочка анісу, попередньо розмоловши її. Після пряної суміші посипаємо яблука цукром і додаємо лимонний сік. Варимо яблучний джем на малому вогні близько 30-40 хвилин, або до формування необхідної консистенції.
Якщо ви шанувальник джемів, тоді варто спробувати апельсиновий або варення з брусниці таке ласощі стане відмінним доповненням до чаю в колі сім'ї.