А чи знаєте ви, що з стиглої черешні можна зварити приголомшливо смачне, густе, яскраве і насичене варення, яке можна подавати в якості оригінального десерту на стіл. Робиться вона досить просто, але результат перевершить всі ваші очікування. Давайте розглянемо з вами, як приготувати варення з білої черешні.
Рецепт варення з білої черешні
Інгредієнти: черешня біла - 2 кг; кип'ячена вода - 750 мл; цукровий пісок - 2 кг; лимон - 1 шт.; ванілін - за бажанням. Приготування Отже, для приготування варення з білої черешні ягоди акуратно перекладаємо в друшляк і гарненько промиваємо в проточній воді, видаляючи гілочки і кісточки. У каструлю наливаємо необхідну кількість чистої джерельної води, висипаємо весь цукровий пісок і ставимо сироп варитися на середній вогонь. Періодично помішуємо суміш і акуратно знімаємо пінку. Як тільки цукрові кристали повністю розчиняться, викладаємо підготовлену білу черешню, акуратно перемішуємо, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися приблизно на добу.
На наступний день промиваємо в чистій воді лимон, насухо витираємо його і нарізаємо невеликими кубиками разом з шкіркою. Додаємо цитрус у варення і проварюємо ще близько 6 хвилин, після чого знову залишаємо настоюватися. Після доби кип'ятимо ласощі ще 15 хвилин, додаємо за смаком ванілін і перемішуємо. Якщо варення ви готуєте на зиму, то відразу ж розливаємо його по банках, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою, залишаючи до повного охолодження. Якщо ж ви не збираєтеся чекати до зими, то викладаємо його у пиалку і подаємо в якості десерту з ароматною булочкою і гарячим чаєм .
Варення з білої черешні з волоським горіхом
Інгредієнти: черешня біла - 1 кг; цукор - 1 кг; фільтрована вода - 05 склянки; волоські горіхи - 1 жменя; кардамон - 2 коробочки. Приготування Волоські горіхи чистимо від шкаралупи, звичайно, заливаємо ядерця крутим окропом і залишаємо на 20 хвилин. Потім воду обережно зливаємо і, використовуючи маленький ніж, подцепляем і повністю знімаємо шкірку.
Тепер давайте займемося підготовкою черешні. Ягоду перебираємо і зіпсовану відкладаємо в сторону. Видаляємо плодоніжки, промиваємо в холодній воді і акуратно виймаємо з кожної ягідки кісточку. Можна використовувати для цього спеціальне пристосування для кісточок, але так як біла черешня дуже ніжна, то працюємо звичайної шпилечкой. Для цього занурюємо її круглим кінцем в основу плодоніжки, проворачиваем по колу, а потім подцепляем знизу біля основи і акуратно виймаємо. Далі беремо розламані половинки волоського горіха і розміщуємо їх в отвір черешні. Точно так само чинимо з усіма ягідками.
Після цього беремо каструлю з товстим дном, насипаємо в нього цукровий пісок, вливаємо холодну фільтровану воду і сік, який виділився з черешні. Ставимо посуд на слабенький вогонь і варимо солодкий
сироп, час від часу помішуючи, щоб цукор не пригорів. Коли всі кристали повністю розчиняться, акуратно викладаємо ягоди, фаршировані горіхами, доводимо до кипіння, знімаємо акуратно пінку і прибираємо каструльку з вогню. Даємо варенню приблизно 3 години повністю охолонути, а потім знову повертаємо його на вогонь, додаючи кілька коробочок кардамону.
Проварюємо ласощі з моменту закипання ще хвилин 5 а цим часом стерилізуємо поки банки і кришки. Готове густе варення з білої черешні без кісточок розливаємо по банках, закатуємо і ставимо в прохолодне місце. Чим довше воно постоїть, тим густіше, насиченішим і ароматні вийде.