Влітку навколо повно фруктів і ягід, а відповідно і вітамінів. Потрібно намагатися максимум вживати їх в сезон, щоб наповнити наш організм корисними речовинами. Але також потрібно зробити і заготовки на зиму. Зараз ми вам розповімо, як перетерти малину з цукром. Взимку ви отримаєте не тільки смачне ласощі, але і відмінне і натуральні ліки від застуди.
Малина, перетерта з цукром на зиму
Інгредієнти: стигла свіжа малина - 1 кг; цукровий пісок - 2 кг. Приготування Отже, для приготування малини, перетертої з цукром, нам знадобляться виключно свіжі стиглі ягоди. Ретельно перебираємо їх - навіть якщо ягідка злегка підгнивша або пошкоджена, вона нам не підходить. Підготовлену малину поміщаємо в друшляк і акуратно промиваємо. Коли вся вода стече, розкладаємо ягоди на серветки і просушуємо.
Далі поміщаємо їх у велику емальовану миску і розминаємо ступкою. Робити це потрібно обережно, щоб не залишилося цілих шматочків. Всипаємо в ємність з малиною 500 г цукру, добре перемішуємо і залишаємо постояти хвилин 20 - за цей час цукор повинен встигнути розчинитися. Після цього додаємо ще стільки ж цукру, знову перемішуємо і залишаємо розчинятися.
І таким чином повторюємо процедуру, поки не закінчиться весь цукор. Після цього накриваємо ємність рушником і залишаємо при кімнатній температурі години на 2-3. А в цей час займемося приготуванням банок. Спочатку ретельно вимиваємо їх під проточною водою з додаванням харчової соди або сухої гірчиці. Потім кожну банку пастеризуем над парою. Також це можна зробити в духовці або мікрохвильовій печі. Далі в підготовлені банки розкладаємо нашу смачну малину, перетерту з цукром, і закриваємо кожну банку прокип'яченої кришкою. І тепер найважливіше - зберігати таку перетерту малину з цукром потрібно тільки в холодному місці - тобто або в погребі або в холодильнику.
Як перетерти малину з цукром?
Інгредієнти: малина - 1 кг; цукор - 1 кг. Приготування Ягоди малини ретельно перебираємо, видаляючи пошкоджені ягоди і сміття. Потім складаємо ягоди в емальований посуд, всипаємо цукор і розтираємо масу до однорідного стану за допомогою дерев'яної товкачика. Важливий момент - кількість цукру залежить від того, скільки часу буде зберігатися заготовка.
Якщо ми робимо її не на зиму, а плануємо використовувати її протягом місяця, то достатньо буде зазначеної норми цукру. А якщо ж це заготовка на зиму, то цукру потрібно покласти в 15-2 рази більше. Зверніть
увагу, що при приготуванні малини, перетертої з цукром, не можна використовувати металевий посуд, адже як відомо, при зіткненні з металом вітамін С руйнується.
Банки для малини моєму і стерилізуємо. Викладаємо в них малину, перетерту з цукром, не доходячи приблизно 2 см до верху, і насипаємо рівний шар цукрового піску. Якщо ж робимо заготовку на нетривалий термін, то шар цукру можна і не насипати. Закриваємо банки пластмасовими кришками і ставимо баночки в холодильник.
Також з неї можна зробити смачний і корисний малиновий джем або варення на зиму.