Варення з смородини - корисний і смачненький джерело вітамінів особливо в зиязикай час. З ним вам не страшні ніякі хвороби, і навіть діти з радістю будуть лікуватися таким солодким ліками. У смородині міститься безліч вітамінів, які допомагають зміцнити ваш імунітет і уникнути простудні захворювання. А якщо не поставити варення тепловій обробці, то користь ягід можливо зберегти у повній мірі. Зараз ми розповімо вам, як зварити варення з смородини без варіння і забути про всі хвороби на всю зиму!
Рецепт варення з смородини без варіння
Інгредієнти: смородина - 1 кг; пісок цукровий - 1 кг. Приготування Ягоди знімаємо акуратно гілочок, викидаємо зіпсовані, а цілі-цілісенькі промиваємо під струменем холодної води і відкидаємо на друшляк, щоб з них гарненько скла вся рідина. Далі подрібнюємо ягоду за допомогою блендера до однорідної пюре і викладаємо отриману масу в каструлю. Всипаємо сахарочек, перемішуємо ложкою і залишаємо на 30 хвилин, щоб розчинилися кристалики. Після закінчення часу знову ретельно все перемішуємо і розливаємо смачне вареннячко з смородини без варіння за підготовленим заздалегідь чистим баночках. Закриваємо їх кришками і зберігаємо таке ласощі в холодильнику або будь-якому іншому прохолодному містечку всю зиму.
Варення з чорної смородини без варіння
Інгредієнти: цукровий пісок - 15 кг; смородина - 1 кг; апельсин - 1 шт. Приготування Апельсин як слід, промиваємо і разом з шкіркою перемелюємо в блендері або перемелюємо через м'ясорубку. Ягоди перебираємо, подрібнюємо точно також і з'єднуємо з апельсиновим пюре. Додаємо цукровий пісок, гарненько перемішуємо і залишаємо в теплому місці на кілька годин. За цей час кілька разів перемішуємо масу, щоб розчинилися всі кристали. Далі розкладаємо ласощі по стерилізованим баночках, закриваємо кришками, краще всього капроновими, і прибираємо на зиму в холодильник.
Варення без варіння з червоної смородини
Інгредієнти: цукровий пісок - 2 кг; смородина червона - 1 кг. Приготування Ягідки перебираємо, промиваємо, даємо рідини стекти і подрібнюємо смородину блендером, а отримане пюре протираємо через ситечко, щоб максимально позбутися від кісточок. Потім всипаємо цукор і розмішуємо до повного зникнення кристалів. Далі розкладаємо ягідне пюре в чисті банки, закручуємо кришками і ставимо в холодильник.