Вернуться назад Распечатать

Малосольні огірки - рецепт

Малосольні огірки - рецепт
Літо - це прекрасна пора, яка радує нас сонцем і теплом, а також свіжими овочами та фруктами. Для багатьох господинь літо - це час робити закрутки на зиму. Малосольні огірки і помідори, по праву вважаються одними з найпопулярніших домашніх заготовок. Причому, ці консервовані овочі надзвичайно популярні не тільки взимку, але і в інші пори року. З цієї статті ви дізнаєтеся про те, як зробити малосольні огірки, як засолити, а також як приготувати малосольні огірки без розсолу.
Хоча існує безліч рецептів приготування малосольних огірків, пропонуємо вам ознайомитися з основними правилами:

  • Для приготування малосольних огірків на зиму необхідні: огірки, вода, зелень, сіль, приправи.

  • Для засолювання малосольних огірків слід вибирати міцні огірки одного розміру, без пошкоджень і жовтизни. Ретельно відмиті овочі потрібно залити водою і дати постояти кілька годин.

  • На дно банки викладаються попередньо нарізані зелень і часник, перець і приправи. У огірків потрібно відрізати кінчики і, також, укласти їх в банки щільними рядами, але не сильно стискаючи.


  • Наступним важливим етапом приготування смачних малосольних огірків є підготовка розсолу. У каструлю наливається вода і засипається сіль - приблизно 2 столові ложки солі на літр води. Після того, як вода закипить, дати їй охолонути і залити холодним розсолом огірки.
    Банку з огірками слід зберігати в приміщенні з кімнатною температурою протягом декількох днів. Після того, як закінчиться бродіння (рівень рідини в банку знизиться), огірки можна закочувати.

    Рецепт малосольних огірків з розсолом:



  • для того щоб зробити малосольні огірки хрусткими, банку слід додати листя вишні або дуба. Краще всього, зривати листя в сільській місцевості, далеко від доріг, оскільки міська пил і вихлопи отруюють листя;

  • для засолювання огірків не слід використовувати алюмінієвий посуд. Внаслідок окислення стінок каструлі, огірки можуть потрапити шкідливі речовини;

  • для того щоб огірки в банку не спливали, зверху їх потрібно придавити блюдцем;

  • якщо огірки залити гарячим розсолом, то вони засолятся швидше, але будуть більш м'якими. Холодний розсіл робить огірки хрусткими, але на засолку йде більше часу.


  • Малосольні огірки в пакет


    Велику популярність серед сучасних господинь завоював рецепт швидкого приготування малосольних огірків. Ось секрет, як можна швидко зробити малосольні огірки - це рецепт засолки малосольних огірків без розсолу. У наших бабусь і прабабусь цей спосіб викликав би великий подив, оскільки використовувати його почали лише кілька десятків років тому.
    Малосольні огірки - рецепт

    Перед тим як солити малосольні огірки потрібно підготувати посуд. Для цієї страви підійде пластикова тара або поліетиленовий пакет. В пластиковий контейнер або пакет насипається порубана зелень, часник, перець, спеції. Огірки розрізають уздовж на чотири частини і укладаються слідом за приправами, зверху рясно посипаються сіллю. Солі слід сипати в 3 рази більше, ніж для простого салату зі свіжих огірків. Далі, потрібно щільно закрити пластикову тару (зав'язати пакет) і енергійно потрясти, чим довше, тим краще. Вже через 30 хвилин огірки будуть готові. Малосольні огірки в пакет або контейнер можна поставити на ніч у холодильник, тоді вони вийдуть більш соковитими.
    Цей рецепт можна доповнювати різними спеціями і заправками. Таким чином, огірки можна солити і маринувати. Влітку, малосольними огірками власного швидкого приготування, ви здивуєте гостей і близьких.