Любителям пряних східних закусок обов'язково припаде до душі цвітна капуста по-корейськи. Її смак нічим не поступається всім відомої корейської моркви або білоголової капусти, і вона з легкістю замінить обридлі соління з огірків і помідорів на святковому або буденному столі.
Засолювання капусти по-корейськи
З усіх корейських рецептів проста засолювання - найбільш доступний і звичний нам варіант. Звичайно, в розсіл можна додати різноманітні улюблені спеції, однак любителі м'якого і чистого смаку обов'язково оцінять цей рецепт без корективів.
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 кг; вода - 25 л; сіль - 80 г; оцет - 80 р. Приготування Цвітну капусту миємо й поділяємо на суцвіття, які після необхідно залити підсоленою «на око» водою і залишити на 1 годину (щоб позбавиться від можливих комах). Далі капусту знову промиваємо і кладемо в скляну банку або дерев'яну діжку, заливаємо окропом, щоб покрити, і негайно ж накриваємо кришкою. Залишаємо на 1 годину, потім воду зливаємо і даємо суцвіттям обсохнути. Готуємо розсіл: в окропі розчиняємо сіль і оцет і злегка остуджуємо до гарячого.
Залишилося повернути суцвіття в банку, залити розсолом і залишити бродити і просаливаться на 2 тижні.
Рецепт приготування кольорової капусти по-корейськи
Капусту по цьому рецепту зручно готувати про запас, оскільки вона прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей.
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 кг; вода - 1 л; оцет - 1 ст.; часник - 2 зубчики; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки; рослинна олія - 4 ст. ложки; насіння коріандру - 1 ч. ложка; петрушка - 1 пучок. Приготування Качан цвітної капусти розбираємо на суцвіття і відварюємо до напівготовності. Поки капуста вариться - готуємо розсіл: у літрі киплячої води розчиняємо сіль, цукор, додаємо оцет і рослинне масло, варимо 5 хвилин.
Заливаємо гарячим розсолом капусту, додаємо коріандр, рубану петрушку і роздавлений через прес часник, перемішуємо і залишаємо маринуватися 5-6 годин.
Маринована цвітна капуста по-корейськи
Інгредієнти: капуста кольорова - 1 кг; болгарський перець - 3 шт.; ріпчаста цибуля - 3 шт.; сіль - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; оцет - 75 мл; масло рослинне - 200 мл; перець горшком - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 1 ч. ложка. Приготування Капусту розбираємо на суцвіття, промиваємо і відварюємо 3 хвилини в 15 літрах киплячої води з додаванням 1 1/2 ст. ложок солі. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, перець - соломкою. Змішуємо всі овочі, додаємо решту сіль, перець, коріандр, часник, оцет і масло, все ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник. Приготування кольорової капусти по-корейськи займе 5-6 годин, максимум - ніч.
Рецепт цвітної капусти по-корейськи
Інгредієнти: капуста цвітна - 500 г; гарбузове насіння (очищене) - 1/3 ст.; цибуля червоний - 1 шт.; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки; петрушка, зелена цибуля - 1/2 пучка. Приготування Капусту ділимо на суцвіття і відварюємо 4-5 хвилин, після чого промиваємо холодною водою.
На сковороді розігріваємо олію, закладаємо нарізану цибулю, насіння і зелень, заливаємо все бальзамічним оцтом і залишаємо до початку зажаривания. Після, суміш додаємо до цвітній капусті, перемішуємо і подаємо до столу.
Корейський салат з цвітної капусти
Інгредієнти: суцвіття капусти - 250 г; морква - 300 г; зелень петрушки - за смаком; сіль - 1/2 ч. ложки; оцет яблучний - 1 1/2 ст. ложки; масло рослинне - 80 р. Приготування Відварюємо капусту 7-10 хвилин, відкидаємо на друшляк і даємо охолонути. Тим часом натираємо моркву і рубаємо петрушку, змішуємо і заправляємо сіллю, олією і оцтом. Останніми в салат йдуть суцвіття капусти, все ще раз перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!