Засолену по-корейськи капусту, яка чудово доповнює будь-яку страву, називають кімчі.
Традиційно рецепт капусти по-корейськи передбачає використання пекінської капусти, але її з легкістю можна замінити на звичайну білокачанну. Вона не тільки дуже смачна, але ще і корисна! Адже ній збережені всі вітаміни цього овоча. Крім того, кімчі допомагає у засвоєнні їжі і здатне підвищувати апетит. Це незвичайне, але дуже цікаве блюдо принесе у ваш повсякденний раціон трохи різноманітності і наповнить будинок пікантним і пряним ароматом. Давайте ж скоріше дізнаємося, як зробити капусту по-корейськи і здивувати всіх своїми різносолами!
Рецепт корейської капусти кімчі
Інгредієнти: капуста білокачанна - 15 кг; морква - 5 шт.; масло рослинне - 100 мл; вода - 1 л; часник - 2 зубчики; оцет 7% - 2 ст. ложки; цукор - 150 г; сіль, лавровий лист, червоний мелений перець - за смаком; перець горошком - 5 шт. Приготування Як засолити капусту по-корейськи? Отже, для початку беремо невеликий качан білокачанної капусти і дрібно шаткуємо. Часник видавлюємо через прес. Моркву чистимо і натираємо на тертці. Потім складаємо всі ці інгредієнти в каструльку і приступаємо до приготування маринаду. Для цього кип'ятимо воду, в яку додаємо сіль і все спеції за смаком. Як тільки вода закипить, знімаємо її з вогню і поступово вводимо оцет і рослинне масло. Все добре перемішуємо і заливаємо капусту гарячим маринадом. Даємо їй постояти і усолиться хоча б 3 години, а потім сміливо подаємо на стіл. Ось і все, білокачанна капуста по-корейськи готова!
Капуста по-корейськи з шафраном
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 кг; вода - 4 ст.; цукор - 2 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка; шафран - 1 ст. ложка; оцет - 70 % - 1 ст. ложка; коріандр - 1 ч. ложка; часник - 2 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; олія - для смаження. Приготування Для приготування капусти по-корейськи ми з вами беремо вилочок капусти, промиваємо його і нарізаємо великими листям розміром приблизно 5x5 див Складаємо в глибоку каструлю і повністю заливаємо киплячою водою на 15 хвилин. Цим часом в іншу каструлю наливаємо 1 літр води, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Кладемо цукор, сіль, шафран, чорний перець, коріандр, оцет і часник. Паралельно очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками цибулю, обсмажуємо її на рослинній олії з додаванням червоного перцю. Кладемо 1 ст. ложку смаженого лука в каструльку з маринадом, добре все розмішуємо і тушкуємо хвилин 5.
Потім обережно зливаємо воду з капусти, і укладаємо її в скляну банку упереміш з тертою морквою. Зверху заливаємо приготовленим маринадом і щільно закриваємо. Ємність з корейської капустою ставимо в холодильник і через добу вона готова до вживання. Салат виходить жовтенький і сонячний завдяки натуральному барвнику - шафрану. Все дуже просто і корисно!
Капуста по-корейськи з куркумою
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 кг; морква - 1 шт.; куркума - 1 ч. ложка; рослинна олія - 05 склянки; часник - 2 зубчики; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 100 г; вода - 125 мл; столовий оцет - 05 ст. Приготування Беремо невеликий вилочок капусти і дрібно його шаткуємо. Часник подрібнюємо, а моркву натираємо на крупній тертці. Всі ці інгредієнти перекладаємо в каструлю, посипаємо куркумою і перемішуємо. Для маринаду кип'ятимо воду, додаємо оцет, олію, цукор і сіль. Перемішуємо, заливаємо капусту ще гарячим розсолом і ставимо під гніт. Через день красива і дивовижно смачна капуста по-корейськи готова.