Мариновані овочі - це не тільки дуже смачно, але ще й корисно, тому що вони зовсім не піддається тепловій обробці, а значить, повністю зберігають всі вітаміни та мікроелементи. Маринована капуста стане прекрасним доповненням до будь-яких страв на вашому столі. У ній міститься велика кількість амінокислот, які добре впливають на обмінні і процеси травлення. Регулярне вживання цвітної капусти виключає порушень діяльності кишечника і виникнення запорів. Отже, давайте розглянемо з вами рецепт приготування маринованої цвітної капусти.
Маринована капуста швидкого приготування
Інгредієнти: цвітна капуста - 15 кг; цукор - 2 ст. ложки; вода - 1 л; рослинне масло - 100 мл; оцет - 200 мл; перець горошком - 4 шт.; сіль - 2 ст. ложки; часник - 3 зубчики; лавровий лист. Приготування Качани цвітної капусти гарненько промиваємо і розбираємо на дрібні суцвіття. Кладемо їх в каструлю з підсоленою водою і трохи витримуємо, щоб пішли всі комахи. В окремій емальованому чаші змішуємо воду, цукор, сіль, рослинне масло, оцет, лавровий лист, перець і ставимо на слабкий вогонь. Складаємо капусту в банку, заливаємо киплячим маринадом і залишаємо остигати. Можна також додати до капусти зелень, почищену і порізану соломкою моркву. Потім прибираємо його в холодильник і на наступну добу цю закуску можна подавати до столу.
Якщо ви хочете зробити мариновану цвітну капусту на зиму, то просто загорніть банку кришкою і приберіть в льох.
Салат з маринованої цвітної капусти - рецепт
Мариновану цвітну капусту можна їсти просто так, а можна приготувати з неї приголомшливий салат.
Інгредієнти: цвітна капуста - 900 г; яблучний оцет - 60 мл; червоний цибуля - 1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки; каперси - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; петрушка - за бажанням. Приготування Капусту акуратно поділяємо на суцвіття. У невелику каструльку наливаємо воду, солимо і доводимо до кипіння. Потім кладемо капусту і проварюємо протягом 2 хвилин(для цього салату можете використовувати вже готову мариновану капусту, це значно заощадить ваш час). Дрібно ріжемо цибулю, петрушку і каперси. У мисці змішуємо гірчицю з оцтом і тонкою цівкою вливаємо олію. Додаємо сіль, перець за смаком. Кладемо в маринад рубані каперси, цибуля, петрушку і перемішуємо. У великому салатнику змішати капусту і заливаємо її соусом. Накриваємо кришкою, ставимо в холодильник на 3 години. Подаємо салат тільки холодним.