Вернуться назад Распечатать

Мариновані кабачки

Мариновані кабачки
Мариновані кабачки - просто знахідка в зиязикай час. Відкриваєш баночку - і ось вам вже готовий відмінний гарнір до риби, м'яса та гарячого блюда. За смаком вони дуже схожі на гриби, тільки ще ніжніше.
Давайте розглянемо з вами рецепти приготування маринованих кабачків і порадуємо ваших близьких чудовою закускою.

Мариновані кабачки по-корейськи


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 05 склянки;

  • морква - 2 шт.;

  • кабачки - 15 кг;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • мелений чорний перець - за смаком;

  • соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • яблучний оцет - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Кабачки очистити від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо шматочками. Потім кладемо їх в каструлю, додаємо води і на повільному вогні доводимо до кипіння. Далі знімаємо каструлю з плити і відкидаємо кабачки на друшляк. Після того, як з них стече вся вода, перекладаємо їх у глибоку миску.
    Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву нашинковиваем тонкими смужками. Обсмажуємо приготовані овочі на оливковій олії до золотистого кольору.
    Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо його соломкою, додаємо до овочів і обсмажуємо все разом протягом 7 хвилин. Далі кладемо видавлений часник, олію, сіль, перець, соєвий соус і оцет, все перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
    Заливаємо кабачки в мисці приготованим овочевим маринадом і добре перемішуємо. Миску накриваємо кришкою і даємо вмісту охолонути, періодично перемішуючи. Прибираємо мариновані кабачки в холодильник на 10 годин. По закінченню часу подаємо чудову закуску до столу і насолоджуємося приголомшливим смаком.

    Салат з маринованими кабачками


    Інгредієнти:

  • часник - 3 зубчики;

  • оцет - 15 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • насіння кунжуту - 2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • морква - 3 шт.;

  • рослинне масло - 5 ст. ложок;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • кунжутне масло - 1 ст. ложка;

  • кабачки - 3 шт.


  • Приготування
    Кабачки як слід, промиваємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Кожен гурток розрізаємо навпіл, трохи солимо і прибираємо на 15 години під гніт. Моркву чистимо й ріжемо соломкою. У болгарського перцю видаляємо насіння, серцевину, промиваємо та нарізаємо смужками.
    Мариновані кабачки
    Цибулю чистимо, миємо, подрібнюємо півкільцями і пасеруємо на рослинній олії. З кабачків зливаємо утворилася рідина, додаємо до них моркву, перець і обсмажену цибулю.
    Часник видавлюємо через прес і додаємо до овочевої суміші. Все добре перемішуємо, кладемо кунжут, соєвий соус, кунжутне і рослинне масло, цукор і оцет. Ще раз перемішуємо всі компоненти і прибираємо салат з маринованих кабачків швидкого приготування на 1 годину в холодильник. Подаємо в якості закуски до будь-яких гарячих страв!
    А ще з цих чудових і корисних овочів можна приготувати ікру кабачкову на зиму , ну або посмажити до сьогоднішнього вечері кабачки в клярі .