Мариновані кабачки - просто знахідка в зиязикай час. Відкриваєш баночку - і ось вам вже готовий відмінний гарнір до риби, м'яса та гарячого блюда. За смаком вони дуже схожі на гриби, тільки ще ніжніше.
Давайте розглянемо з вами рецепти приготування маринованих кабачків і порадуємо ваших близьких чудовою закускою.
Мариновані кабачки по-корейськи
Інгредієнти: оливкова олія - 05 склянки; морква - 2 шт.; кабачки - 15 кг; солодкий перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; мелений чорний перець - за смаком; соєвий соус - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; яблучний оцет - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики. Приготування Кабачки очистити від шкірки, видаляємо насіння, нарізаємо шматочками. Потім кладемо їх в каструлю, додаємо води і на повільному вогні доводимо до кипіння. Далі знімаємо каструлю з плити і відкидаємо кабачки на друшляк. Після того, як з них стече вся вода, перекладаємо їх у глибоку миску.
Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, моркву нашинковиваем тонкими смужками. Обсмажуємо приготовані овочі на оливковій олії до золотистого кольору.
Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо його соломкою, додаємо до овочів і обсмажуємо все разом протягом 7 хвилин. Далі кладемо видавлений часник, олію, сіль, перець, соєвий соус і оцет, все перемішуємо і готуємо ще 2 хвилини.
Заливаємо кабачки в мисці приготованим овочевим маринадом і добре перемішуємо. Миску накриваємо кришкою і даємо вмісту охолонути, періодично перемішуючи. Прибираємо мариновані кабачки в холодильник на 10 годин. По закінченню часу подаємо чудову закуску до столу і насолоджуємося приголомшливим смаком.
Салат з маринованими кабачками
Інгредієнти: часник - 3 зубчики; оцет - 15 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; соєвий соус - 1 ст. ложка; насіння кунжуту - 2 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; перець болгарський - 2 шт.; морква - 3 шт.; рослинне масло - 5 ст. ложок; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кунжутне масло - 1 ст. ложка; кабачки - 3 шт. Приготування Кабачки як слід, промиваємо, очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Кожен гурток розрізаємо навпіл, трохи солимо і прибираємо на 15 години під гніт. Моркву чистимо й ріжемо соломкою. У болгарського перцю видаляємо насіння, серцевину, промиваємо та нарізаємо смужками.
Цибулю чистимо, миємо, подрібнюємо півкільцями і пасеруємо на рослинній олії. З кабачків зливаємо утворилася рідина, додаємо до них моркву, перець і обсмажену цибулю.
Часник видавлюємо через прес і додаємо до овочевої суміші. Все добре перемішуємо, кладемо кунжут, соєвий соус, кунжутне і рослинне масло, цукор і оцет. Ще раз перемішуємо всі компоненти і прибираємо салат з маринованих кабачків швидкого приготування на 1 годину в холодильник. Подаємо в якості закуски до будь-яких гарячих страв!
А ще з цих чудових і корисних овочів можна приготувати ікру кабачкову на зиму , ну або посмажити до сьогоднішнього вечері кабачки в клярі .