Існує безліч способів приготування квашеної капусти . Для закваски додають моркву, кмин, насіння кропу, лавровий лист і постійно у готової закуски виходить свій оригінальний і неповторний смак. Ми пропонуємо вам рецепт квашеної капусти з журавлиною, яка має не тільки приголомшливий пікантний смак, але і величезна кількість вітамінів, просто необхідних нашому організму особливо в сезон застуд.
Як приготувати квашену капусту з журавлиною?
Інгредієнти: білокачанна капуста - 15 кг; яблуко - 2 шт.; морква - 2 шт.; журавлина - 3 ст. ложки; червона смородина - 3 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. З капусти, знімаємо верхні листочки, розрізаємо качан на 4 частини, акуратно вирізаємо качан і тонко шаткуємо овоч. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці. Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевини, обрізаємо шкірку і подрібнюємо соломкою. Журавлину і смородину промиваємо і просушуємо. Тепер беремо глибоку ємність і змішуємо в неї капусту і моркву. Додаємо сіль і гарненько перемішуємо.
У банку кладемо капустяний лист. На нього викладаємо трохи капусти і гарненько приминаем. Потім продовжуємо в наступній послідовності: половина ягід, трохи капусти, яблука, чверть капусти, ягоди, капуста. Зверху накриваємо капустяним листом і ставимо гніт. Накриваємо все марлею і залишаємо на 3 дні при кімнатній температурі.
З банки стікатиме сік, тому підставте обов'язково глибоку тарілку або каструльку. По закінченні часу знімаємо з'явилася піну, робимо в капусті проколи на всю глибину і залишаємо ще на добу. Після цього виливаємо в капусту весь сік з каструлі, накриваємо кришкою і зберігати капусту з журавлиною в холодильнику або в підвалі.
Якщо вам сподобався наш рецепт, рекомендуємо також приготувати мариновану цвітну капусту , вийде оригінально і смачно.