Перець в томатному соку - досить популярний і дивовижно смачний консервований на зиму салат. Він прекрасно підійде до різного гарніру, особливо до вареної гречки і картопляному пюре . Представляємо вашій увазі декілька рецептів приготування цієї заготовки.
Болгарський перець в томаті з часником
Інгредієнти: перець болгарський - 4 кг; сік томатний - 3 л; сіль - 3 ст. ложки; цукор - 6 ст. ложок; оцет - 9 ст. ложок; рослинна олія - 05 склянки; часник - 6 зубчиків. Приготування Отже, для консервування перцю в томатному соку, заздалегідь готуємо банки - ставимо їх у розігріту до 100 градусів духовку для стерилізації. Перчики миємо, нарізаємо великими шматочками на 4 частини, видаляють серцевину і насіння.
Далі беремо томатний сік , або готуємо його самі. Для цього нам потрібно 4 кг помідорів. Пропускаємо томати через м'ясорубку, переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, висипаємо сіль, цукор, наливаємо масло і оцет. Знову доводимо до кипіння, помішуючи. Далі в готовий маринад кладемо часник, пропущений через прес, і додаємо перець. Варимо все близько 15 хвилин при закритій кришці, а потім швиденько розкладаємо перець по банкам і закатуємо кришками. Вкриваємо консервацію теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Ось і все, наша заготовка на зиму - перець, маринована в томатному соку, готова!
Перець, консервований в томатному соку шматочками
Інгредієнти: болгарський солодкий перець - 4 кг; томатний сік - 25 л; рослинне масло - 1 ст.; сіль - 100 г; цукор - 200 г; оцет - 1 ст. ложка. Приготування Перець промиваємо, чистимо, нарізаємо шматочками і бланшируем протягом 5 хвилин у киплячій воді. Потім відкидаємо на друшляк і підставляємо під струмінь холодної води для швидкого охолодження.
Томатний сік виливаємо в каструлю, засипаємо сіль, цукор, а потім вливаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо наш маринад до кипіння і заливаємо їм перець, розкладений в чисті банки. Потім ставимо консервацію слабокипящую воду і стерилізуємо 15 хвилин. Після цього закочує банки кришками і накриваємо теплим пледом. На наступний день знімаємо солодкий перець в томатному соку на зберігання в прохолодне і бажано темне місце.
Гіркий перець в томатному соку
Інгредієнти: часник - 100 г; помідори - 3 кг; сіль - 2 ч. ложки; гіркий зелений перець - 15 кг; зелень петрушки -1 пучок; рослинна олія - 200 мл; цукровий пісок - 200 г; есенція оцтова 70 % - 1 ч. ложка. Приготування Зараз розповімо, як приготувати гіркий перчик у томатному соку. Помідори добре промиваємо під теплою водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними скибочками, а потім подрібнюємо за допомогою блендера, або перекручуємо через м'ясорубку в глибоку миску. Далі ставимо посуд з томатами на вогонь і нагріваємо до кипіння. Проварюємо масу близько 15 хвилин, додаємо сіль, цукровий пісок і
наливаємо масло. Перемішуємо гарненько до однорідного стану.
Перець промиваємо і наколюємо біля основи виделкою. Кладемо його в томатний соус і тушкуємо на слабенькому вогні ще близько 15 хвилин. Після чого додаємо часник, подрібнений за допомогою чесночници, і дрібненько нарізану свіжу зелень петрушки. Варимо все протягом 5 хвилин. В самому кінці вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо гарненько і відразу ж знімаємо з плити. Акуратно розкладаємо гарячий перець в томатному соусі в сухі стерилізовані баночки, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і тепло закутуємо. Даємо консервації повністю охолонути, а потім переставляємо банки в темне місце на зберігання.