Вернуться назад Распечатать

Перець в томатному соку

Перець в томатному соку
Перець в томатному соку - досить популярний і дивовижно смачний консервований на зиму салат. Він прекрасно підійде до різного гарніру, особливо до вареної гречки і картопляному пюре . Представляємо вашій увазі декілька рецептів приготування цієї заготовки.

Болгарський перець в томаті з часником


Інгредієнти:

  • перець болгарський - 4 кг;

  • сік томатний - 3 л;

  • сіль - 3 ст. ложки;

  • цукор - 6 ст. ложок;

  • оцет - 9 ст. ложок;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • часник - 6 зубчиків.


  • Приготування
    Отже, для консервування перцю в томатному соку, заздалегідь готуємо банки - ставимо їх у розігріту до 100 градусів духовку для стерилізації. Перчики миємо, нарізаємо великими шматочками на 4 частини, видаляють серцевину і насіння.
    Далі беремо томатний сік , або готуємо його самі. Для цього нам потрібно 4 кг помідорів. Пропускаємо томати через м'ясорубку, переливаємо в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння, висипаємо сіль, цукор, наливаємо масло і оцет. Знову доводимо до кипіння, помішуючи. Далі в готовий маринад кладемо часник, пропущений через прес, і додаємо перець. Варимо все близько 15 хвилин при закритій кришці, а потім швиденько розкладаємо перець по банкам і закатуємо кришками. Вкриваємо консервацію теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження. Ось і все, наша заготовка на зиму - перець, маринована в томатному соку, готова!

    Перець, консервований в томатному соку шматочками


    Інгредієнти:

  • болгарський солодкий перець - 4 кг;

  • томатний сік - 25 л;

  • рослинне масло - 1 ст.;

  • сіль - 100 г;

  • цукор - 200 г;

  • оцет - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Перець промиваємо, чистимо, нарізаємо шматочками і бланшируем протягом 5 хвилин у киплячій воді. Потім відкидаємо на друшляк і підставляємо під струмінь холодної води для швидкого охолодження.
    Томатний сік виливаємо в каструлю, засипаємо сіль, цукор, а потім вливаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо наш маринад до кипіння і заливаємо їм перець, розкладений в чисті банки. Потім ставимо консервацію слабокипящую воду і стерилізуємо 15 хвилин. Після цього закочує банки кришками і накриваємо теплим пледом. На наступний день знімаємо солодкий перець в томатному соку на зберігання в прохолодне і бажано темне місце.

    Гіркий перець в томатному соку


    Інгредієнти:

  • часник - 100 г;

  • помідори - 3 кг;

  • сіль - 2 ч. ложки;

  • гіркий зелений перець - 15 кг;

  • зелень петрушки -1 пучок;

  • рослинна олія - 200 мл;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • есенція оцтова 70 % - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати гіркий перчик у томатному соку. Помідори добре промиваємо під теплою водою, витираємо рушником і нарізаємо дрібними скибочками, а потім подрібнюємо за допомогою блендера, або перекручуємо через м'ясорубку в глибоку миску. Далі ставимо посуд з томатами на вогонь і нагріваємо до кипіння. Проварюємо масу близько 15 хвилин, додаємо сіль, цукровий пісок і
    Перець в томатному соку
    наливаємо масло. Перемішуємо гарненько до однорідного стану.
    Перець промиваємо і наколюємо біля основи виделкою. Кладемо його в томатний соус і тушкуємо на слабенькому вогні ще близько 15 хвилин. Після чого додаємо часник, подрібнений за допомогою чесночници, і дрібненько нарізану свіжу зелень петрушки. Варимо все протягом 5 хвилин. В самому кінці вливаємо оцтову есенцію, перемішуємо гарненько і відразу ж знімаємо з плити. Акуратно розкладаємо гарячий перець в томатному соусі в сухі стерилізовані баночки, закатуємо кришками, перевертаємо догори дном і тепло закутуємо. Даємо консервації повністю охолонути, а потім переставляємо банки в темне місце на зберігання.