Не знаєте що подати на стіл в якості закуски до основних страв? - це питання вирішиться сам собою, якщо в запасі у вас завжди буде пара рецептів приготування квашеної капусти з буряком. Пікантний смак овочів чудово поєднується з м'ясними стравами і гарячими гарнірами.
В першу чергу хочемо познайомити читачів з простим рецептом капусти по-корейськи з буряком на всі випадки життя.
Капуста по-корейськи з буряком
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 шт.; буряк -2 шт; буряк -2 шт; часник - 3 зубчики; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вода - 1 л; сіль - 2 ст. л.; цукор - 100 г; масло рослинне - 120 мл; оцет 9% - 40 мл; лавровий лист - 2 шт. Приготування Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і нарізаємо кубиками. Буряк також миємо та очищаємо, нарізаємо соломкою або подрібнюємо за допомогою великої терки. Буряк також ріжемо і подрібнюємо за допомогою терки. Часник та цибулю очищаємо, нарізаємо соломкою або півкільцями. Всі овочі ретельно змішуємо.
В окремому посуді змішуємо воду, сіль, цукор, масло і лавровий лист і доводимо до кипіння на середньому вогні. Прокип'ятити 10 хвилин, додаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо овочі і залишаємо страву настоюватися на 8 годин при кімнатній температурі.
Після чого сміливо ставимо квашену капусту з буряком в холодильник або подаємо на стіл. Ця закуска прекрасно підійде до овочевим салатам, стравам з гречки або макаронів з твердих сортів.
Також не можемо не познайомити вас з ще одним цікавим рецептом пелюстки капусти з буряком. Гострота смаку цієї домашньої заготовки за вечерею задасть чудовий настрій всім домашнім.
Капуста пелюстка з буряком
Інгредієнти: капуста - 2 кг; буряк - 2 шт.; буряк - 2 шт.; морква - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; перець червоний гострий - 1 шт.; вода - 15 л; масло рослинне - 150 мл; цукор - 200 г; сіль - 2 ст. л. Приготування Капусту споліскують під холодною водою і очистити від верхніх листків, потім дрібно шаткуємо. Далі промиваємо моркву і буряк,
очищаємо овочі і нарізаємо невеликими шматочками. Буряк також ріжемо брусочками. Червоний перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями, а очищений часник ріжемо навпіл. Порізані овочі кладемо в каструлю.
В іншій ємності змішуємо оцет, рослинне масло, сіль, цукор, лавровий лист і улюблені спеції. Потім доводимо отриману рідину до кипіння і заливаємо нею овочі.
Накриваємо каструлю і наполягаємо отриману закуску добу при кімнатній температурі. Зберігаємо капусту в холодильнику. Також для гостроти смаку за бажанням можна додати трохи гвоздики або кілька горошин чорного перцю.