Вернуться назад Распечатать

Маринована капуста з буряком

Маринована капуста з буряком
Не знаєте що подати на стіл в якості закуски до основних страв? - це питання вирішиться сам собою, якщо в запасі у вас завжди буде пара рецептів приготування квашеної капусти з буряком. Пікантний смак овочів чудово поєднується з м'ясними стравами і гарячими гарнірами.
В першу чергу хочемо познайомити читачів з простим рецептом капусти по-корейськи з буряком на всі випадки життя.

Капуста по-корейськи з буряком


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 шт.;

  • буряк -2 шт;

  • буряк -2 шт;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вода - 1 л;

  • сіль - 2 ст. л.;

  • цукор - 100 г;

  • масло рослинне - 120 мл;

  • оцет 9% - 40 мл;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і нарізаємо кубиками. Буряк також миємо та очищаємо, нарізаємо соломкою або подрібнюємо за допомогою великої терки. Буряк також ріжемо і подрібнюємо за допомогою терки. Часник та цибулю очищаємо, нарізаємо соломкою або півкільцями. Всі овочі ретельно змішуємо.
    В окремому посуді змішуємо воду, сіль, цукор, масло і лавровий лист і доводимо до кипіння на середньому вогні. Прокип'ятити 10 хвилин, додаємо оцет. Отриманим маринадом заливаємо овочі і залишаємо страву настоюватися на 8 годин при кімнатній температурі.
    Після чого сміливо ставимо квашену капусту з буряком в холодильник або подаємо на стіл. Ця закуска прекрасно підійде до овочевим салатам, стравам з гречки або макаронів з твердих сортів.
    Також не можемо не познайомити вас з ще одним цікавим рецептом пелюстки капусти з буряком. Гострота смаку цієї домашньої заготовки за вечерею задасть чудовий настрій всім домашнім.

    Капуста пелюстка з буряком


    Інгредієнти:

  • капуста - 2 кг;

  • буряк - 2 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • перець червоний гострий - 1 шт.;

  • вода - 15 л;

  • масло рослинне - 150 мл;

  • цукор - 200 г;

  • сіль - 2 ст. л.


  • Приготування
    Капусту споліскують під холодною водою і очистити від верхніх листків, потім дрібно шаткуємо. Далі промиваємо моркву і буряк,
    Маринована капуста з буряком
    очищаємо овочі і нарізаємо невеликими шматочками. Буряк також ріжемо брусочками. Червоний перець миємо, очищаємо від насіння і нарізаємо кільцями, а очищений часник ріжемо навпіл. Порізані овочі кладемо в каструлю.
    В іншій ємності змішуємо оцет, рослинне масло, сіль, цукор, лавровий лист і улюблені спеції. Потім доводимо отриману рідину до кипіння і заливаємо нею овочі.
    Накриваємо каструлю і наполягаємо отриману закуску добу при кімнатній температурі. Зберігаємо капусту в холодильнику. Також для гостроти смаку за бажанням можна додати трохи гвоздики або кілька горошин чорного перцю.