Яблучний джем - простий рецепт, який дозволяє поповнити полиці ароматним напоєм. Справа в тому, що садові плоди швидко досягають необхідної консистенції у процесі варіння, чудово поєднуються з апельсинами, лимонами, сливами і прянощами, що призводить до створення оригінальних конфітюрів-асорті, доречних і в якості десерту, і в ролі начинки для випічки.
Як приготувати яблучний джем?
Простий яблучний джем легкий і невигадливий в приготуванні, весь процес полягає в тому, що яблука очищаються, дрібно нарізати, заливаються невеликою кількістю води, засипають цукром з пучкою лимонної кислоти і проварюються протягом 40 хвилин до загусання. Після, гарячий джем розливають по банках і закупорюється.
Традиційно, яблучний джем на зиму в домашніх умовах вариться від 20 хвилин до години. Бажаючі отримати більш насичений бурштиновий колір і карамельний присмак можуть збільшити час варіння ще на 15 хвилин. Для джему підійдуть будь-яблука: від білого наливу до пізніх сортів. Більш густий джем виходить з кислих плодів начебто антонівки. Яблучний джем - простий рецепт, який передбачає варіння яблук як з шкіркою, так і без неї. Червоні сорти яблук, зварені з шкіркою, додадуть ласощів насичений рожевий відтінок. Кількість цукру при варінні джему варіюється від 1 кг до 700 г на один кг плодів. Яблучний джем - рецепт на зиму через м'ясорубку
Джем з яблук на зиму - прекрасний спосіб утилізації врожаю фруктів. Враховуючи хлопотность процесу, краще скористатися м'ясорубкою. Цей перевірений часом прилад позбавить від стомлюючої очищення, швидко переробить яблука разом з шкіркою в однорідну фруктову масу, яку слід залишити в сиропі протягом 40 хвилин.
Інгредієнти:
очищені яблука - 2 кг; цукор - 750 г; вода - 200 мл Приготування
Яблука перекрутіть через м'ясорубку. Цукор залийте водою і проваріть 7 хвилин. Покладіть в сироп яблука і тушкуйте, помішуючи, 40 хвилин. Розлийте по стерильним банкам і укупорьте. Яблучний джем з апельсином - рецепт
Джем з яблук з апельсином - популярне поєднання. Навіть з тим, що яблука відмінно желируются і не доставляють клопоту в готуванні, вони не завжди володіють необхідним смаком, що вдало компенсується апельсинами, цедра яких надає конфитюру аромат і колір, а сік перешкоджає надмірному загустіння, що робить масу прозоріше і ніжніше.
Інгредієнти:
яблука - 15 кг; апельсин - 1 шт.; вода - 300 мл; цукор - 850 р. Приготування
Очищені яблука наріжте кубиками, залийте водою і пропарте під кришкою 30 хвилин. З апельсина зніміть цедру, а м'якоть наріжте кубиками. Злийте з розм'якшених яблук половину рідини, додайте цедру, цукор, апельсини і варіть на повільному вогні 20 хвилин. Розкладіть яблучний джем на зиму в стерильні банки і відправте в холод на зберігання. Варення з гарбуза з яблуками
Простий джем з яблук в домашніх умовах легко перетворити на корисне ласощі, якщо зварити його з гарбузом. Таке поєднання виграшно і для овоча, і для фруктів, адже багата вітамінами, але позбавлена ароматів гарбуз, насичується освіжаючим, кисло-солодким яблучним смаком, а джем набуває яскравий колір і додаткову густину.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг; м'якоть гарбуза - 1 кг; цукор - 900 г; вода - 500 мл; лимонна кислота - 10 р. Приготування
Яблука і м'якоть гарбуза наріжте однаковими кубиками, залийте водою і тушкуйте під кришкою 20 хвилин. Всипте цукор, лимонну кислоту і варіть, до випаровування рідини, 30 хвилин. Яблучний гарбузовий джем - простий рецепт, в якому маса розкладається по стерильним ємкостей і відправляється на зберігання. Яблучно-сливовий джем
Бажаючі отримати не тільки смакове, але і естетичну насолоду, повинні обов'язково приготувати варення з яблук і слив. Тим більше, що варити його простіше простого: сливи, як і яблука, містять запаси пектину, що допомагає масі швидше загуснути, а з додаванням сливи сорту «угорка» придбати замість невиразного - насичено, яскраво-синій колір.
Інгредієнти:
яблука - 2 кг; сливи - 15 кг; цукор - 23 кг; вода - 550 мл; лимонний сік - 60 мл; цедра лимона - 20 р. Приготування
Із слив видалити кісточки, яблука очистіть і наріжте. Залийте фрукти водою, всипте цукор і тушкуйте на маленькому вогні 45 хвилин. Додайте лимонний сік, цедру і проваріть на сильному вогні 5 хвилин. Остудіть і закрийте по стерильним ємкостей. Яблучний джем з лимоном на зиму - рецепт
Джем яблучний з лимоном володіє масою переваг. З цитрусовим, ласощі збагачується аскорбіновою кислотою, робить заготовку безцінним ліками від сезонних хвороб, набуває тонкий освіжаючий аромат, пікантний смак, зберігає прозорість і привабливий колір, оскільки не окислюється навіть при тривалій варінні.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг; цукор - 1 кг; лимон - 1 шт. Приготування
З лимона зніміть цедру, м'якоть відіжміть. Пересипте яблука цукром, додайте лимонний сік і варіть на маленькому вогні 30 хвилин. За 5 хвилин до закінчення, висипте цедру, перемішайте і настоюйте 10 годин. Після чого, розкладіть по стерильним ємкостей. Джем яблучно-грушевий
Джем з яблук і груш - виграшна заготовка. При варінні ласощі з одних тільки груш, маса виходить щільною, важкої і недостатньо ніжною, а в поєднання з яблуками набуває легкість і прекрасний смак. Крім того, надмірна насолода груш дозволяє використовувати менше цукру, що зручніше фінансово і корисніше для здоров'я.
Інгредієнти:
груші - 600 г; яблука - 15 кг; цукор - 1 кг; вода - 500 мл Приготування
Наріжте фрукти однаковими шматочками. Цукор залийте водою, проваріть 10 хвилин. Покладіть в гарячий сироп, шматочки фруктів і тушкуйте на повільному вогні 50 хвилин. Яблучний джем з корицею
Джем з яблук з корицею - класичне ласощі. Кориця здатна передати свій солодкуватий аромат і терпкий смак як річним яблукам, так і щільним осінніх сортів, що допомагає швидко і просто зварити заготовку в будь-який час року. З такою пряністю джем виходить густим і однорідним, тому частіше використовується в якості начинки.
Інгредієнти:
яблука - 2 кг; цукор - 800 г; паличка кориці - 1 шт.; вода - 500 мл; лимон - 1 шт. Приготування
Яблука очистіть від шкірки і наріжте шматочками. Шкірку залийте водою і проварити 20 хвилин. Отриманий відвар процідіть, додайте яблука, паличку кориці, цукор, цедру і лимонний сік. Варіть 1 годину 45 хвилин. Джем з яблук у хлібопічці - рецепт
Яблучний джем в хлібопічці має відмінну консистенцію і простий у приготуванні. Процес складається з декількох етапів: шматочки яблук викладають у відерце хлібопічки шарами з соком лимона і цукром, занурюють в агрегат і включають функцію «Джем», в якій маса вимішується при плавному нагріванні, у результаті, вариться в щадному режимі і не пригорає.
Інгредієнти:
очищені яблука - 500 г; цукор - 150 г; лимонний сік - 40 мл Приготування
Нарізані яблука укладіть в відерце хлібопічки шарами, присмачуючи кожен соком і цукром. Струсніть, помістіть відерце в прилад і встановіть режим «Джем» на 1 годину 20 хвилин. Яблучний джем в мультиварці
Джем з яблук в мультиварці - один із зручних способів одержання якісного продукту. Вся справа в сучасному агрегаті, що гарантує повний захист від пригорання завдяки томління в чаші, чиє спеціальне покриття та використання невеликої кількості води позбавляє від стомлюючої помішування і не вимагає уваги.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг; вода - 200 мл; цукор - 700 р. Приготування
Яблука очистіть і наріжте кубиками. Покладіть шкірку в чашу мультиварки, влийте склянку окропу і тушкуйте в режимі «Варка на пару 10 хвилин. Шкірку вийміть, всипте яблука і цукор і готуйте «Тушкуванні» год. Перемішайте і включіть «Випічку» на 40 хвилин.