Багато воліють заготовлювати трави в морозильній камері. Нижче ми поділимося рекомендаціями щодо того, як заморозити базилік на зиму різними способами, а ви зможе вибрати з них найбільш підходящий.
Як заморозити базилік на зиму?
Якщо ви ставите питанням щодо того, чи можна заморожувати свіжий базилік на зиму, то категоричний відповідь – безумовно так. Головне, вибрати відповідний спосіб, який дозволить зберегти не тільки смак і аромат листя, але і їх колір. Серед найбільш популярних методів заготівлі базиліка – його заморожування. Перед приміщенням в морозильну камеру листя бланшують у киплячій воді, швидко відкидають на сито і занурюють у крижану воду. Охолоджені листочки ретельно обсушують, розподіляють на деку, намагаючись не викладати їх внахлест, а потім відправляють в морозильну камеру.
Завдяки попередньому ошпариванию базилік краще зберігає свій колір і не покривається коричневими плямами при зберіганні.
Базилік може зберегти свій колір і без попереднього бланшування, якщо заморожувати його у спеціальних пакетах. Пакети для заморозки продуктів з замком можна знайти майже в будь-якому супермаркеті. У них досить помістити промиті і обсушені листя, видавити з пакету якомога більше повітря і добре закрити замок.
Як заморозити базилік в домашніх умовах в морозилці?
Завдяки тому, що масло не твердне в морозильній камері, заготівля листя в ньому може стати дуже корисною для додавання в супи, соуси і пасту. При необхідності досить лише відібрати трохи суміші ложкою і повернути ємність, попередньо гарненько закривши, прямо в морозилку.
Дрібно підрубайте листя ножем або блендером, а потім змішайте з оливковою олією і перелийте в герметичну баночку або контейнер.
Як правильно заморозити базилік на зиму?
Для супів, соусів і рагу відмінно підходять кубики льоду з листочками базиліку. Вимитий свіжий базилік досить добре обсушити, згорнути в трубочку і тонко нарізати. Смужки свіжої зелені розподіляють у форми для льоду і заливають водою або бульйоном. Після повного заморожування лід можна пересипати в герметичний пакет і зберігати настільки довго, скільки буде потрібно.