Однією з найпопулярніших закусок на зиму з кабачків є ікра. Існує безліч різних рецептів її заготівлі, ми сьогодні розглянемо найпростіші з них.
Найпростіший рецепт приготування кабачкової ікри на зиму
Інгредієнти: кабачки (вже очищені) – 28-3 кг; ріпчасті цибулини – 990 м; морква свіжа – 990 м; паста томатна – 110 г; без аромату соняшникова олія – 110 мл; сіль – 35 г або по смаку; оцет 9% – 20 мл Приготування Кабачки для ікри можна брати будь зрілості. Головне – плоди очистити від шкірки і нутрощів з насінням, а використовувати тільки м'якоть, яку потрібно дрібно нарізати і відправити на сковороду з прогрітим соняшниковою без аромату маслом для смаження.
Дрібними кубиками шаткуємо й очищені цибулини, а морква перетираємо на тертці. Обсмажуємо до м'якості окремо і цибулю з морквою. Тепер пробиваємо кабачкову, цибулиння і морквяну піджарку в блендері до отримання пюреподібної її текстури, після чого укладаємо її в казан або товстостінний сотейник і ставимо на плиту на середній вогонь. Прогріваємо заготовку до кипіння, додаємо сіль за смаком і тушкуємо двадцять хвилин. Закладаємо тепер томатну пасту, вливаємо оцет, розмішуємо вміст і протушиваем ще хвилин двадцять при частому перемішуванні.
Розфасовуємо гарячу ікру за заздалегідь підготовленим стерильним і сухим баночках, укупориваем їх, перевертаємо в ковдру кришками вниз і залишаємо в закутаному вигляді для повільного остигання і самостерилизации.
Проста кабачкова ікра на зиму без смаження
Інгредієнти: кабачки (вже очищені) – 3 кг; морква – 995 г; ріпчасті цибулини – 550 г; паста томатна або соус – 240 г або 550 г відповідно; олія соняшникова без аромату – 540 мл; цукор-пісок – 70 г; сіль – 50 г або по смаку; оцет 9% – 20 мл Приготування Ще більш простий рецепт заготівлі кабачкової ікри на зиму, не передбачає обжарку компонентів. Для його реалізації вимиті і очищені кабачки, моркву і цибулю пропускаємо через м'ясорубку кілька разів або пробиваємо блендером. Тепер змішуємо овочеву масу з соняшниковою без аромату маслом в сотейнику або казані, ставимо на конфорки плити, налаштовану на помірний вогонь, даємо заготівлі закипіти і при частому помішуванні варимо під кришкою протягом години. Після закінчення відведеного для варіння часу додаємо томатну пасту або соус, присмачую ікру сіллю, цукровим піском і оцтом, проварюємо ще хвилин двадцять і беремося розфасовувати закуску за заздалегідь підготовленим прокип'яченою баночках. Укупориваем кришки, перевертаємо на них ємності, закутуємо їх грунтовно чим-небудь теплим і даємо повільно охолонути.
Найпростіша кабачкова ікра з кабачків на зиму – рецепт
Інгредієнти: кабачки – 29 кг; цибуля ріпчаста – 960 г; олія соняшникова без аромату – 240 мл; оцет – 20 мл; кам'яна не йодована сіль – за смаком; томатна паста – 210 г; мелений перець (чорний) – щіпка. Приготування Даний рецепт домашньої заготовки кабачкової ікри на зиму вважається самим простим, а за смаком закуска найбільш схожа з магазинними аналогами радянського часу.
Для приготування ікри очищаємо і шаткуємо довільно, але дрібно, ріпчасті цибулини і викладаємо в сковороду або сотейник з прогрітим в ньому олією соняшниковою. Смажимо овоч кілька хвилин, після чого додаємо нарізані кабачки, вливаємо зовсім трохи води і тушкуємо компоненти до м'якості.
На завершення вводимо томатну пасту, додаємо сіль, перчик чорний мелений, вливаємо оцет, протушиваем компоненти ще хвилин п'ять, після чого пробиваємо їх блендером до отримання пюре, прогріваємо ще хвилинку і розфасовуємо по стерильним і сухим ємкостей. Відразу ж їх укупориваем, перевертаємо догори дном, даємо повільно охолонути під ковдрою.