Пропонуємо заготовити помідори з звичайними виноградним листям, і повірте, що смак такої заготовки, призведе всіх в повний захват!
Мариновані помідори з виноградним листям – рецепт на зиму
Інгредієнти: помідори (невеликі) – 18 кг; виноградні листя – 6 шт.; парасольки кропу – 2 шт.; часник – 4 зубки; чиста вода – 15 л; цукровий пісок – 130 г; кухонна сіль – 80 г; кухонна оцет – 60 мл Приготування Нам знадобиться 2 банки, об'ємом по 1 літру, які добряче вимиваємо і двічі обдаємо окропом. На дно цих ємностей укладаємо по 2 не дуже великих зубчики часнику, парасольки підсушеного кропу і по 3 ретельно вимитих зелених листків винограду.
Далі ми ці банки накладаємо чисті помідори, проколоті в увігнутому місці від плодоніжки гострої зубочисткою.
У чисту закипающую на плиті воду вводимо цукровий пісок разом з кухонною сіллю і даємо отриманому таким чином розсолу покипіти близько 3 хвилин. Потім вливаємо його в банки і коли помідори прогріються в розсолі протягом 10-12 хвилин все зливаємо і кладемо для закипання знову на плиту. Повторюємо процедуру з залиттям помідор ще раз, тільки при черговому зливання і кип'ятінні розсолу вводимо в нього оцет. Заливаємо овочі в третій раз і після цього відразу їх укупориваем і закутуємо до ранку.
Рецепт консервованих помідор з виноградним листям – рецепт на зиму
Інгредієнти: помідори – 26 кг; виноградні листя – 35-40 шт.; питна вода – 2 л; дрібний цукор – 2/3 ст. цукру; сіль – 25 ст. ложки. Приготування Літрові скляні ємності (3 штуки) ретельно смажимо в духовій шафі. Вимиваємо у великій кількості холодної води невеликого розміру стиглі помідори і тільки що зірвані виноградне листя. Даємо всьому цьому окремо просохнути. Беремо один виноградний лист, вкладаємо в нього помідорчик і, як би загортаючи його укладаємо в такому вигляді в банку. Так проробляємо з усіма овочами і листям, поки всі ємності не будуть повністю заповнені.
У кожну банку заливаємо крутий окріп і залишаємо овочі в такому вигляді на 15 хвилин. Далі зливаємо воду, всипаємо в неї велику сіль з дрібним цукром і ставимо кип'ятити на конфорки плити. Прокипев близько 3 хвилин, знімаємо розсіл і розливаємо його по ємностей з помідорами. До повного упору укупориваем підсмаженою кришками всі банки і ховаємо їх під теплий плед до охолодження.