Вернуться назад Распечатать

Як замаринувати перець чилі?

Як замаринувати перець чилі?
В період заготовок ми консервуємо компоти, салати, ікру, варення та інші улюблені смаколики. Сьогодні пропонуємо зробити запаси перцю чилі і замаринувати його в скляні баночки, а як це зробити, ми розповімо нижче.

Як маринувати маленький перець чилі на зиму?


Інгредієнти:

  • маленький перець чилі – 550 г;

  • чиста вода – 800 мл;

  • кухонна сіль – 1 десертна ложка;

  • запашний і чорний перець – по 6 шт.;

  • парасольки кропу – 2 шт.;

  • лист лавра – 4 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • винний оцет – 30 мл


  • Приготування
    По чистим, прожареним в духовій шафі 05 літрових банках (2 штуки), розподіляємо добре промиті парасольки підсушеного кропу, горошини двох видів перцю, запашної листя лавра і зубки очищеного часнику. Далі наповнюємо ці ємності маленьким перцем чилі і під самий край заливаємо овоч окропом. Через 15 хвилин цю воду зливаємо і, вскипятив її знову, знову розливаємо по банках. Перед тим, як поставити злитий настій на плиту в третій раз, ми вводимо в нього винний оцет разом з кухонною сіллю і, давши покипіти пару хвилин, остаточно заливаємо їм наш пекучий, але незвичайно смачний перець. Накриваємо ємності обробленими бляшаними кришками і до повного упору укупориваем. Тепер ховаємо все під товстий плед і не дістаємо протягом 20 годин.

    Як швидко і смачно замаринувати гострий перець чилі – рецепт


    Інгредієнти:

  • перець чилі – 850 г;

  • питна вода – 12 л;

  • цукор, сіль – 15 ст. ложки;

  • запашний перець – 5 шт.;

  • зерна коріандру – 1 ч. ложка;

  • м'ята, кінза, базилік – по 2 гілочки;

  • столовий оцет – 40 мл


  • Приготування
    Вимитий перчик чилі занурюємо в киплячу воду і бланшируем його не менше 5 хвилин. Відкидаємо всі вміст каструлі у великій друшляк і залишаємо чилі в ньому на 10 хвилин, а після розподіляємо його по правильно підготовленим до подальшої консервації банкам, об'ємом 07 літра.
    У невелику, але високу каструлю викладаємо добре вимиту зелень м'яти, кінзи і фіолетового базиліка. Поверх зелені висипаємо зерна коріандру, горошини запашного перцю, заливаємо це все питною водою і ставимо варитися близько 10 хвилин. Отриманий відвар проціджуємо через відріз марлі. Додаємо кухонну сіль, дрібний цукор, хорошої якості оцет і, довівши ароматний розсіл до кипіння, розливаємо його по ємностей з перчиком. Укупориваем його також правильно підготовленими кришками і до ранку закутуємо в товсте ковдру.