В період заготовок ми консервуємо компоти, салати, ікру, варення та інші улюблені смаколики. Сьогодні пропонуємо зробити запаси перцю чилі і замаринувати його в скляні баночки, а як це зробити, ми розповімо нижче.
Як маринувати маленький перець чилі на зиму?
Інгредієнти: маленький перець чилі – 550 г; чиста вода – 800 мл; кухонна сіль – 1 десертна ложка; запашний і чорний перець – по 6 шт.; парасольки кропу – 2 шт.; лист лавра – 4 шт.; часник – 2 зубки; винний оцет – 30 мл Приготування По чистим, прожареним в духовій шафі 05 літрових банках (2 штуки), розподіляємо добре промиті парасольки підсушеного кропу, горошини двох видів перцю, запашної листя лавра і зубки очищеного часнику. Далі наповнюємо ці ємності маленьким перцем чилі і під самий край заливаємо овоч окропом. Через 15 хвилин цю воду зливаємо і, вскипятив її знову, знову розливаємо по банках. Перед тим, як поставити злитий настій на плиту в третій раз, ми вводимо в нього винний оцет разом з кухонною сіллю і, давши покипіти пару хвилин, остаточно заливаємо їм наш пекучий, але незвичайно смачний перець. Накриваємо ємності обробленими бляшаними кришками і до повного упору укупориваем. Тепер ховаємо все під товстий плед і не дістаємо протягом 20 годин.
Як швидко і смачно замаринувати гострий перець чилі – рецепт
Інгредієнти: перець чилі – 850 г; питна вода – 12 л; цукор, сіль – 15 ст. ложки; запашний перець – 5 шт.; зерна коріандру – 1 ч. ложка; м'ята, кінза, базилік – по 2 гілочки; столовий оцет – 40 мл Приготування Вимитий перчик чилі занурюємо в киплячу воду і бланшируем його не менше 5 хвилин. Відкидаємо всі вміст каструлі у великій друшляк і залишаємо чилі в ньому на 10 хвилин, а після розподіляємо його по правильно підготовленим до подальшої консервації банкам, об'ємом 07 літра.
У невелику, але високу каструлю викладаємо добре вимиту зелень м'яти, кінзи і фіолетового базиліка. Поверх зелені висипаємо зерна коріандру, горошини запашного перцю, заливаємо це все питною водою і ставимо варитися близько 10 хвилин. Отриманий відвар проціджуємо через відріз марлі. Додаємо кухонну сіль, дрібний цукор, хорошої якості оцет і, довівши ароматний розсіл до кипіння, розливаємо його по ємностей з перчиком. Укупориваем його також правильно підготовленими кришками і до ранку закутуємо в товсте ковдру.