Вернуться назад Распечатать

Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником

Квашені баклажани, фаршировані морквою і часником
Рекомендуємо приготувати в домашніх умовах смачну і апетитну закуску у вигляді квашених фаршировані овочами баклажан. А запропоновані нижче рецепти допоможуть вам бездоганно впоратися із завданням.

Рецепт квашених фаршированих баклажанів з смаженої морквою, цибулею і часником


Інгредієнти:

  • баклажани – 09-12 кг;

  • морква – 330 г;

  • цибулини – 180 г;

  • часникові головки – 1-2 шт.;

  • невеликий стручок гострого перцю – 1 шт.;

  • селера і петрушка з довгими стеблами (для обв'язки) – 1 великий пучок;

  • олія рослинна рафінована – 45 мл;

  • вода фільтрована – 3 л;

  • не йодована велика сіль – 150 г;

  • чорний перець (мелений) – за смаком;

  • паприка мелена – 10 г;

  • парасолька кропу – 1 шт.;

  • листки середнього розміру лаврові – 2 шт.


  • Приготування

  • Спочатку підготуємо основу для фарширування – відваримо до невеликої м'якості вимиті баклажани.

  • У кожного плоду необхідно зрізати плодоніжку, після чого опускаємо овочі в ємність з киплячою підсоленою водою, взявши на два літри рідини 60 грам великої кам'яної не йодованої солі.

  • По досягненні потрібної готовності, приблизно через сім хвилин кипіння, витягаємо баклажани з води і поміщаємо під вантаж для позбавлення від зайвої вологи.

  • Після цього кожен плід надрізаємо уздовж з одного боку (як прочинені книгу).

  • Очищену моркву перетираємо через велику чи корейську тертку, а також шаткуємо очищені цибулини і часникові зубки і подрібнюємо стручок гострого перчика.

  • Прогріваємо в сковороді олію соняшникова або оливкова і закладаємо підготовлений цибулю.

  • Через пару хвилин смаження додаємо моркву і пасеруємо овочі ще хвилин сім.

  • Тепер овочевий піджарки даємо охолонути, приправляємо її меленою паприкою, додаємо нарізаний гострий і мелений чорний перець і часник, додаємо сіль за смаком і перемішуємо.

  • Наповнюємо отриманою масою баклажани, вкладаючи її ложкою в розрізи.

  • Тепер ставимо на плиту ємність з одним літром очищеної води і доводимо її до кипіння.

  • Опускаємо в киплячу рідину на кілька секунд стебла петрушки і селери, виймаємо їх і обв'язуємо гілочками нафаршировані баклажани.

  • Тепер додаємо у воду три столових ложки без гірки солі, даємо кристалам розчинитися і охолоджуємо отриманий розсіл.

  • На дно ємності для маринування укладаємо парасольку кропу і лаврові листочки, а зверху маємо нафаршировані баклажани. Для додаткової пікантності та гостроти можна шари пересипати нарізаним гострим перцем і часником.

  • Заливаємо овочі остившім розсолом, притискаємо невеликим вантажем. Через дванадцять годин настоювання при кімнатних умовах переміщуємо заготовку в холодильник і даємо прокваситься ще добу, після цього виймаємо фаршировані квашені баклажани з розсолу в пакет або іншу посудину і дістаємо по потребі.


  • Квашені баклажани, фаршировані пастернаком, капустою, морквою і часником


    Інгредієнти:

  • баклажани – 09-12 кг;

  • білокачанна капуста – 190 г;

  • морква – 190 г;

  • корінь пастернаку – 90 г;

  • солодкий болгарський перець – 120 г;

  • часникові головки – 1-2 шт.;

  • невеликий стручок гострого перцю – 1 шт.;

  • селера і петрушка з довгими стеблами (для обв'язки) – 1 великий пучок;

  • вода фільтрована – 4 л;

  • не йодована велика сіль – 150 г;

  • чорний перець (горошини) – за смаком;

  • листки середнього розміру лаврові – 2 шт.


  • Приготування

  • В даному випадку овочі для фарширування ми будемо використовувати свіжі і доповнимо овочевий набір капустою, пастернаком і солодким перцем. Плоди миємо, чистимо, морква і пастернак перетираємо на тертці, а перець солодкий і гострий, а також капусту шаткуємо соломкою.

  • Змішуємо інгредієнти в мисці, додаємо подрібнений часник і сіль і розминаємо добряче.

  • Готуємо баклажани, як і в попередньому рецепті, відваривши їх і залишивши на деякий час під пресом.

  • Тепер наповнюємо баклажановые заготовки овочевою начинкою і пов'язуємо бланшированными стеблами зелені.

  • В даному випадку розсіл для баклажанів буде менш концентрованим. Три столові ложки солі ми додамо в два літра киплячої води. Туди ж відправимо відразу горошини перчика і лаврові листи і проваримо компоненти пару хвилин.

  • Після охолодження заливаємо розсолом укладені у відповідну тару нафаршировані баклажани і залишаємо при кімнатних умовах на три дні. По закінченні часу можна знімати з закуски першу пробу.