Рекомендуємо приготувати в домашніх умовах смачну і апетитну закуску у вигляді квашених фаршировані овочами баклажан. А запропоновані нижче рецепти допоможуть вам бездоганно впоратися із завданням.
Рецепт квашених фаршированих баклажанів з смаженої морквою, цибулею і часником
Інгредієнти: баклажани – 09-12 кг; морква – 330 г; цибулини – 180 г; часникові головки – 1-2 шт.; невеликий стручок гострого перцю – 1 шт.; селера і петрушка з довгими стеблами (для обв'язки) – 1 великий пучок; олія рослинна рафінована – 45 мл; вода фільтрована – 3 л; не йодована велика сіль – 150 г; чорний перець (мелений) – за смаком; паприка мелена – 10 г; парасолька кропу – 1 шт.; листки середнього розміру лаврові – 2 шт. Приготування Спочатку підготуємо основу для фарширування – відваримо до невеликої м'якості вимиті баклажани. У кожного плоду необхідно зрізати плодоніжку, після чого опускаємо овочі в ємність з киплячою підсоленою водою, взявши на два літри рідини 60 грам великої кам'яної не йодованої солі. По досягненні потрібної готовності, приблизно через сім хвилин кипіння, витягаємо баклажани з води і поміщаємо під вантаж для позбавлення від зайвої вологи. Після цього кожен плід надрізаємо уздовж з одного боку (як прочинені книгу). Очищену моркву перетираємо через велику чи корейську тертку, а також шаткуємо очищені цибулини і часникові зубки і подрібнюємо стручок гострого перчика. Прогріваємо в сковороді олію соняшникова або оливкова і закладаємо підготовлений цибулю. Через пару хвилин смаження додаємо моркву і пасеруємо овочі ще хвилин сім. Тепер овочевий піджарки даємо охолонути, приправляємо її меленою паприкою, додаємо нарізаний гострий і мелений чорний перець і часник, додаємо сіль за смаком і перемішуємо. Наповнюємо отриманою масою баклажани, вкладаючи її ложкою в розрізи. Тепер ставимо на плиту ємність з одним літром очищеної води і доводимо її до кипіння. Опускаємо в киплячу рідину на кілька секунд стебла петрушки і селери, виймаємо їх і обв'язуємо гілочками нафаршировані баклажани. Тепер додаємо у воду три столових ложки без гірки солі, даємо кристалам розчинитися і охолоджуємо отриманий розсіл. На дно ємності для маринування укладаємо парасольку кропу і лаврові листочки, а зверху маємо нафаршировані баклажани. Для додаткової пікантності та гостроти можна шари пересипати нарізаним гострим перцем і часником. Заливаємо овочі остившім розсолом, притискаємо невеликим вантажем. Через дванадцять годин настоювання при кімнатних умовах переміщуємо заготовку в холодильник і даємо прокваситься ще добу, після цього виймаємо фаршировані квашені баклажани з розсолу в пакет або іншу посудину і дістаємо по потребі. Квашені баклажани, фаршировані пастернаком, капустою, морквою і часником
Інгредієнти: баклажани – 09-12 кг; білокачанна капуста – 190 г; морква – 190 г; корінь пастернаку – 90 г; солодкий болгарський перець – 120 г; часникові головки – 1-2 шт.; невеликий стручок гострого перцю – 1 шт.; селера і петрушка з довгими стеблами (для обв'язки) – 1 великий пучок; вода фільтрована – 4 л; не йодована велика сіль – 150 г; чорний перець (горошини) – за смаком; листки середнього розміру лаврові – 2 шт. Приготування В даному випадку овочі для фарширування ми будемо використовувати свіжі і доповнимо овочевий набір капустою, пастернаком і солодким перцем. Плоди миємо, чистимо, морква і пастернак перетираємо на тертці, а перець солодкий і гострий, а також капусту шаткуємо соломкою. Змішуємо інгредієнти в мисці, додаємо подрібнений часник і сіль і розминаємо добряче. Готуємо баклажани, як і в попередньому рецепті, відваривши їх і залишивши на деякий час під пресом. Тепер наповнюємо баклажановые заготовки овочевою начинкою і пов'язуємо бланшированными стеблами зелені. В даному випадку розсіл для баклажанів буде менш концентрованим. Три столові ложки солі ми додамо в два літра киплячої води. Туди ж відправимо відразу горошини перчика і лаврові листи і проваримо компоненти пару хвилин. Після охолодження заливаємо розсолом укладені у відповідну тару нафаршировані баклажани і залишаємо при кімнатних умовах на три дні. По закінченні часу можна знімати з закуски першу пробу.