Сьогодні ми хочемо запропонувати вам зайнятися приготуванням чудового сливового соку з м'якоттю, а як зробити його в домашніх умовах ви дізнаєтеся з наших рецептів.
Рецепт сливового соку з м'якоттю на зиму
Інгредієнти: зливу («Угорка») – 6 кг; цукровий пісок – 08-1 кг; Приготування Сливи вимиваємо спочатку в одній воді, потім обполіскуємо в інший. Надрізаємо з підстави кожну сливку і виймаємо кісточки. Викладаємо перероблені фрукти у велику, широку каструлю і заливаємо на 2 пальці вище від сливи чистою водою. Виставляємо всі на включену конфорку газової плити і варимо фрукти, до того стану, поки їх шкірка не почне відшаровуватися від м'якоті. Беремо великий глибокий друшляк, встановлюємо під нього чисту каструльку і коли зварена зливу трохи охолоне, відкидаємо на нього вміст ємності з фруктами. Сливи протираємо, а решту шкірку викидаємо. Гарненько розмішуємо протерте сливове пюре з рідиною, в якій вони варилися, вводимо поступово дрібний цукор, періодично пробуючи сік на смак і прокип'ятити його протягом 5-7 хвилин, розливаємо весь обсяг соку знаходиться в каструлі, з прожареним банкам. Кожну з ємностей закатуємо кришкою, а коли все охолоне до кімнатної температури, ставимо в прохолодне місце.
Рецепт яблучно-сливового соку з м'якоттю на зиму
Інгредієнти: яблука (солодкі) – 15 кг; білі сливи – 15 кг; дрібний цукор – 450 г; Приготування Лускаємо щільні, вимиті плоди білих злив і витягаємо з них непотрібні нам кісточки. Також вимиті яблука розрізаємо на дві половинки, ретельно вирізаємо серцевину, а іншу частину плоду подрібнюємо на часточки. Два підготовлених фрукта поміщаємо в одну широку, металеву ємність, доливаємо до них питну воду, щоб вона покрила шматочки фруктів і виставляємо всі на включену плиту. Варимо вміст ємності до тих пір, поки м'якоть добре не провариться, а шкірка сама не стане з них зніматися. Потім відливаємо половинку рідини, в якій варилися яблука зі сливами в окрему посудину, а все інше перевантажуємо в друшляк. Коли з фруктів стечуть залишки води, а вони охолонуть до теплого стану, тоді під друшляк ставимо ємність з відлитим компотом і протираємо в нього зварені сливи і яблучка. Прибираємо друшляк, а компот з фруктовою м'якоттю відправляємо на плиту. Додаємо до них дрібний, білий цукор, розмішуємо і варимо яблучно-сливовий сік близько 13-15 хвилин. Розливаємо його гарячим, по стерильним скляним банкам і консервуємо сік на зиму.
Сливовий сік з м'якоттю через соковижималку на зиму
Інгредієнти: сливи – 4 кг; дрібний білий цукор – 15 ст.; питна вода – 18-2 л. Приготування Промиті у великій кількості води стиглі, сині сливи відокремлюємо від кісточки. Прокручуємо всі сливи через соковижималку і відразу отримуємо пюре з м'якоті наших фруктів. Якщо макуха відходить з великою кількістю м'якоті, то прокручуємо його ще раз. Сливове пюре збираємо в одну велику каструлю з товстим дном, доливаємо в нього питну воду, додаємо цукор, добре все розмішуємо і ставимо варитися на конфорки плити. Після закипання знімаємо шумівкою піну і варимо сливовий сік з ніжною м'якоттю протягом 25 хвилин. Далі розливаємо весь вміст каструлі з підготовленим скляних ємностей і укупориваем все на зиму.