Якщо дочекатися повного дозрівання черноплодки, то з неї можна приготувати цілий ряд корисних заготовок, які допоможуть зміцнити здоров'я в холоди. Одним з гідних кандидатів на поповнення запасів в комори може стати компот з чорноплідної горобини на зиму, рецептами якого ми і вирішили поділитися в цьому матеріалі.
Компот з яблук з чорноплідної горобини на зиму
Сама черноплодка має не дуже вираженим ароматом і насолодою, бо урізноманітнити заготівлю і тим і іншим допоможуть шматочки яблук.
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 170 г; цукор – 210 г; яблука – 570 р. Приготування Схема приготування такого компоту не відрізняється від будь-якої іншої. Промиту черноплодку розкладають по банках. Яблука очищають від серцевини і ділять на часточки, після чого відправляють слідом за ягодами. Вміст банок заливають киплячим цукровим сиропом і залишають на 10 хвилин. По закінченні часу сироп зливають назад, знову доводять до кипіння і знову залити ним ягоди і яблука в банках. Тепер залишається лише закатати тару стерильними кришками і можна залишати на зберігання.
Простий рецепт компоту з чорноплідної горобини на зиму
Якщо ви не проти легкої терпкість напою, то в основі компоту можна використовувати одну лише чорноплідну горобину. Під час тривалого настоювання при зберіганні ягоди розкриваються з нової сторони, даруючи напою насичений смак і колір.
Нижче ми пропонуємо рецепт, що дозволяє максимально зберегти всю ту користь, що міститься в чорних ягідки.
Інгредієнти: чорноплідна горобина – 630 г; цукор – 840 р. Приготування Черноплодку ретельно промийте, попередньо перебравши ягоди і вибравши ті з них, що не містять гнилі. Відібрані ягоди обшпарте і пересипте в чисті банки. Займіться цукровим сиропом, розвівши наведене кількість цукру в трьох літрах води. Залийте черноплодку киплячим сиропом і тут же загорніть попередньо простерилизованными кришками.
Компот з ранетки і чорноплідної горобини
Інгредієнти: яблука ранетки – 14 кг; горобина чорноплідна – 680 г; цукор – 11 кг; вода – 43 кг Приготування Промийте яблука. Перебрані і очищені від плодоніжок ягоди черноплодки добре промийте. На дно кожної чистої банки покладіть кілька яблук і пару жменею ягід, стежачи потім, щоб банки були заповнені приблизно наполовину. Залийте вміст банок окропом і залиште на 15 хвилин, після чого злийте отриманий настій назад в каструлю, доведіть його до кипіння і змішайте з цукром. Залийте фрукти і ягоди в банках киплячим сиропом, після чого відразу ж загорніть все стерильними кришками.
Компот з обліпихи і чорноплідної горобини
Об'єднавши корисні властивості черноплодки і обліпихи, ви зможете отримати мультивітамінний напій для боротьби з сезонними застудами на всі холоду. Крім безсумнівної користі він також буде смачним і ароматним.
Інгредієнти: вода – 3 л; цукор – 145 г; обліпиха – 165 г; черноплодка – 95 р. Приготування Перед тим, як зварити компот з чорноплідної горобини, підготуйте обліпиху і горобину, очистивши їх від листя і плодоніжок. Очищені і перебрані ягоди промийте і обсушіть. Розкладіть черноплодку і обліпиху в чистих банках, після засипте цукром і залийте окропом. Накрийте горлечка банки кришками і поставте їх стерилізуватися на півгодини. Відразу після стерилізації загорніть компот і дайте йому охолонути перед розміщенням на зберігання.