Сливи в сиропі стануть відмінною десертній закускою, яка нагадає в холодну погоду про тепле літо. Також солодку заготовку можна використовувати в якості начинки в пиріжки або для приготування іншої випічки або десертів. Солодкий ж сироп можна розбавити водою, а потім зварити з нього кисіль, желе або поласувати напоєм в чистому вигляді.
Консервована зливу в цукровому сиропі – рецепт на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на трилітрову скляну банку:
міцні сливи – 19-21 кг; сироп цукровий – 14-16 л; Для сиропу:
очищена вода – 995 мл; цукор-пісок – 345 р. Приготування Для консервування не варто брати перестиглі сливові плоди, інакше є ризик, що вони полопаються і просто перетворяться на кашу. Краще вибирати вже стиглі, але ще міцні екземпляри. Спочатку потрібно залити сливи водою і дати їм постояти хвилин п'ятнадцять. Тільки після цього плоди моєму і даємо стекти.
Одночасно ставимо на плиту дві посудини. В одну з них наливаємо достатню кількість чистої води. У ній ми будемо сливи бланшувати. В іншу ємність відміряємо потрібну кількість очищеної води для сиропу і всипаємо відповідну кількість цукрового піску. Даємо компонентів сиропу закипіти, а кристалам розчинитися, і проварюємо солодку рідину кілька хвилин. Підготовлені сливи набираємо в друшляк і опускаємо в киплячу воду на пару хвилин. Після цього стерильною ложкою перекладаємо плоди в простерилизованную заздалегідь банку, заповнюючи її на дві третини від всього обсягу, і заливаємо киплячим сиропом. Укупориваем ємності провареними протягом п'яти хвилин кришечками і перевертаємо під «шубу» дном догори для природної стерилізації і повільного остигання.
Як приготувати сливи половинками в сиропі на зиму без кісточок?
Інгредієнти: Розрахунок на літрову скляну банку:
міцні сливи – 07 кг; сироп цукровий – 05 л; Для сиропу:
очищена вода – 995 мл цукор-пісок – 345 г; кислота лимонна – 5 р. Приготування Заготовити в сиропі можна і сливи без кісточок. Також як і у випадку з цілими плодами необхідно вибрати пружні переспілі примірники, розрізати їх по периметру вздовж навколо кісточки, розділити навпіл і вийняти кісточку.
Отримані половинки укладаємо в сухі чисті банки, заповнюючи їх на плічка, і заливаємо сиропом. Для його приготування в каструльці змішуємо необхідну кількість цукру, лимонки і води очищеної і прогріваємо до кипіння при безперервному помішуванні і розпускання всіх кристалів. Після того як сливи постоять в сиропі хвилин десять, зливаємо його назад в каструлю, даємо закипіти, і знову розливаємо по банках. На цей раз прикриваємо ємності кришками і стерилізуємо хвилин за десять в киплячій воді, після чого укупориваем герметично їх, остуджуємо при кімнатних умовах і переміщаємо до інших заготовок.
Жовта слива в сиропі – рецепт на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на літрову скляну банку:
жовті сливи – 07 кг; Для сиропу:
очищена вода – 995 мл; цукор-пісок – 345 р. Приготування Для заготівлі в сиропі жовтих слив заливаємо їх хвилин на десять водою, після чого промиваємо і розкладаємо по простерилизованным баночках. При бажанні можна попередньо витягти кісточки. Тепер заливаємо сливи в банку киплячою водою і залишаємо хвилин на двадцять, прикривши провареними кришками. По закінченні часу воду зливаємо в каструльку, замеряв її кількість і додаємо відповідну рецептом кількість цукрового піску. Доводимо сироп до розчинення всіх кристалів при безперервному помішуванні, проварюємо три хвилини і знову розливаємо по банках зі сливами. На цей раз ємності, що герметично укупориваем і залишаємо поступово остигати і стерилізуватися під теплою «шубою».