Яблучка, заготовлені в сиропі на зиму, можна їсти просто так або ж використовувати для фрукти начинки в пиріжки і для приготування солодких десертів. Смачний і сироп, в якому консервувалися фруктові скибочки або цільні плоди. Його можна розбавити водою і пити компот, а також взяти за основу для приготування желе або киселю.
Як приготувати яблука в цукровому сиропі на зиму часточками без стерилізації?
Інгредієнти: Розрахунок на трилітрову банку:
міцні яблука – 26 кг; цукор-пісок – 570 г; фільтрована вода – 19 л; кислота лимонна – чайна ложка без гірки. Приготування Для консервування в сиропі кращим варіантом будуть яблука з міцної м'якоттю. Їх необхідно ретельно вимити, розрізати спочатку навпіл, вирізати серцевину, а потім половинки розділити на акуратні приблизно однакового розміру часточки. Щоб підготовлені яблучка не потемніли і зберегли на зрізі свій природний вигляд, можна опустити їх ненадовго в підкислену лимонкою водичку або збризнути лимонним соком.
У підходящої посудині змішуємо воду з цукровими кристалами і лимонною кислотою, прогріваємо до їх розчинення і до кипіння отриманого сиропу. Опускаємо в посудину і яблучні дольки, даємо заготівлі повторно закипіти і проварюємо яблука з сиропом пару хвилин. Розфасовуємо фрукти стерильної шумівкою по заздалегідь підготовленим простерилизованным банкам, заливаємо їх киплячим сиропом, укупориваем герметично і перевертаємо під «шубу» для природної самостерилизации.
Дрібні райські яблука в сиропі на зиму без стерилізації
Інгредієнти: Розрахунок на дві літрові банки:
райські яблучка – 14 кг; цукор-пісок – 350 г; фільтрована вода – 1 л; кислота лимонна – щіпка. Приготування Неймовірно смачними вдаються в сиропі райські яблучка, заготовлені цілком. Їх необхідно помити, наколоти зубочисткою і укласти в заздалегідь простерилізовані скляні банки. Цукровий пісок змішуємо з лимонною кислотою, заливаємо водою і нагріваємо при безперервному помішуванні до розчинення всіх солодких і кислих кристалів і кипіння отриманого рідкого сиропу. Заливаємо отриманої солодкої киплячою рідиною райські яблучка в банках, накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на двадцять. Після цього зливаємо сироп, даємо йому знову інтенсивно закипіти і виливаємо знову в банки до яблук. Укупориваем заготовки, перевертаємо кришками вниз і закутуємо «шубою» для повільного остигання і самостерилизации.
Яблука половинками в сиропі на зиму без стерилізації
Інгредієнти: міцні яблука – скільки є в наявності; смородина або горобина чорноплідна – жменя; Для сиропу:
цукор-пісок – 410 г; фільтрована вода – 1 л; кислота лимонна – 5-10 р. Приготування Яблука за даним рецептом ми будемо консервувати в сиропі половинками, додавши в кожну трилітрову ємність по жмені смородини або ж чорноплідної горобини. Спочатку готуємо яблучні плоди, ополоснувши їх, розрізавши навпіл і позбавивши кожну половинку від серцевини з насінням.
Тепер викладаємо фрукти доверху в підготовлені заздалегідь простерилізовані банки, попередньо насипавши на дно кожної промиті ягоди, і заливаємо вміст судин окропом.
Хвилин через двадцять воду зливаємо в каструлю, замеряв її кількість, і всипаємо відповідне рецептурі кількість цукрового піску і лимонки. Даємо сиропу закипіти, а солодким і кислим кристалам розчинитися, і тут же розливаємо його по банкам з половинками яблук. Укупориваем заготовки провареними кришками, перевертаємо судини дном догори, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо для самостерилизации і поступового охолодження.