З усіх зимових заготовок ця консервація відрізняється особливим смаком і приємно здивує тих, кому ще не довелося її спробувати. Негайно приступайте до виготовлення цього напрочуд смачних ласощів. Нижче розповімо, як приготувати сливу з кісточками в сиропі і зберегти її на зиму.
Консервована зливу з кісточками в сиропі на зиму
Інгредієнти: щільні сливи – 12 кг; чиста вода – 12 л; дрібний цукор – 220 г; ванільний цукор – 1 ст. ложка. Приготування Баночки по 05 або 07 літра виставляємо в духову шафу і при 210 градусній температурі гарненько їх смажимо. За підготовленим ємкостей розкладаємо всі наявні вимиті сливи. У каструльку невеликого обсягу наливаємо чисту воду і виставляємо її на конфорку газової плити. Як тільки вода почне добре вирувати, тонкою цівкою всипаємо в неї ванільний і звичайний дрібний цукор. Над сиропом відразу ж почне підніматися пінка, яку ми ретельно знімаємо і продовжуємо його варити протягом 3 хвилин. Вимикаємо конфорку і розливаємо гарячий готовий сироп по баночках з фруктами. Акуратно переміщуємо кожну ємність зі сливами в каструлю з гріється на плиті водою. Після закипання сиропу в банках засікаємо 12 хвилин і протягом цього часу стерилізуємо фрукти. Витягаємо ємності з води і укупориваем їх підсмаженою кришками. Для надійності закутуємо наш десерт теплим ковдрою на 10-12 годин.
Сливи з кісточкою в солодкому цукровому сиропі – рецепт на зиму
Інгредієнти: великі сливи – 14 кг; питна вода – 1 л; палички кориці – 1 шт.; бутони гвоздики – 4 шт.; цукровий пісок – 380 р. Приготування Кілька літрових скляних ємностей тричі ошпарюємо окропом, а потім викладаємо на їх дно по 2 бутона ароматною гвоздики і по половинці палички кориці. Поверх цих прянощів до самого верху банок компактно викладаємо плоди великих, чистих злив.
В металеву миску або каструлю висипаємо весь цукровий пісок, заливаємо його холодною водою і виставляємо цю ємність на включену конфорку плити. При закипанні рідини цукор повинен швидко розчиниться, тому вже через дві хвилини відставляємо сироп з вогню і відразу заливаємо їм сливи. Для стерилізації переміщуємо банки в каструлю з водою на плиту, і спостерігаємо за цим процесом протягом 15-17 хвилин. Потім обидві баночки укупориваем прокип'яченими бляшаними кришками і гарненько закутуємо їх в теплий плед до ранку.
Жовта слива в сиропі з кісточками – рецепт на зиму
Інгредієнти: жовті сливи – 11 кг; вода – 850 мл; травневий мед – 2 ст. ложки; дрібний білий цукор – 180 г; лимонна кислота – 05 ч. ложки. Приготування Для заготівлі злив по цьому рецепту нам потрібна ємність, об'ємом 15 літра. Належним чином готуємо її до подальшої консервації і заповнюємо весь її простір солодкими жовтими сливами. Близько 2-3 хвилин кип'ятити питну воду і, тільки знявши її з вогню, відразу ж вливаємо в банку, заповнену сливами. Не менше 15 хвилин даємо фруктів прогрітися в окропі, після чого зливаємо його і, вскипятив його, знову заливаємо в банку. В черговий раз зливаємо воду, але тільки тепер додаємо в неї ароматний травневий мед, дрібний цукор і лимонну кислоту. Доводимо до закипання наш сироп і заливаємо їм яскраві жовті сливи. Герметично закочує їх підготовленими кришками і до повного охолодження ховаємо ласощі під ватну ковдру.