Напевно багато хто навіть не підозрюють, яке з черноплодки виходить незрівнянне варення. Тому давайте не будемо втрачати часу і приготуємо варення з ягід чорноплідної горобини з апельсином.
Рецепт варення з чорноплідної горобини з апельсином
Інгредієнти: горобина (чорноплідна) – 13 кг; соковитий апельсин – 1 шт.; цукровий пісок – 11 кг; питна вода – 900 мл. Приготування Викладаємо в глибоку друшляк ретельно перебрану горобину і під струменем холодної води промиваємо її.
Ягідки горобини викладаємо в невелику, але широку каструльку і покриваємо їх питною водою. Відразу ж ставимо все на газову плиту і після того, як чорна горобина провариться близько 6-7 хвилин, вводимо цукровий пісок і варимо варення ще протягом такого ж часу, а потім переносимо його в прохолодну кімнату десь на 4-45 години.
З апельсинів зрізаємо або зчищають верхній шар щільної шкірки, а саму м'якоть плоду поділяємо на шматочки і подрібнюємо їх у невеликий чаші блендера. Знову виставляємо ласощі на плиту і при початковій стадії його закипання вводимо добре подрібнений апельсин. Через 4-6 хвилин вимикаємо плиту і розливаємо ароматне вміст каструлі з обробленим окропом скляним банкам. До повного упору закатуємо все також обробленими кришечками і відставляємо ємності остигати.
Рецепт варення з чорної горобини з апельсином і лимоном
Інгредієнти: чорна горобина – 12 кг; апельсин і лимон (великі) – по 1 шт.; дрібний цукор – 950 р. Приготування Всі фрукти та ягоди ретельно вимиваємо в чистій холодній воді. У невеликій ємності кип'ятимо воду і занурюємо в цей окріп великий апельсин разом з лимоном буквально на 3 хвилини. Далі розрізаємо їх на декілька зручних частин, які відразу ж прокручуємо через велике сито електром'ясорубки. За цитрусами або одягають, таким же чином, подрібнюємо всю горобину. Цю ароматну масу перемішуємо і в процесі поступово вводимо весь наш дрібний цукор. Ставимо варення на включену конфорку і при мінімальному полум'я доводимо його до кипіння, знімаємо піднімається пінку, а після продовжуємо його варити 15 хвилин. Розподіляємо варення з горобини з апельсином і лимоном добре просмаженим в духовці ємкостей, а потім герметично укупориваем їх.