Зовсім не багато знають, що червона горобина придатна в їжу. Як правильно зварити смачне варення з червоної горобини, розповімо нижче.
Як зварити варення з червоної горобини?
Інгредієнти: очищена вода – 700 мл; цукор – 14 кг; ягоди червоної горобини – 13 кг. Приготування Горобину знімаємо з грон і перебираємо. Заливаємо їх холодною водою і добу витримуємо. За цей час воду потрібно 3 рази поміняти. Готуємо цукровий сироп, покласти в нього ягоди, даємо закипіти, знімаємо з плити і охолодити. Потім за допомогою шумівки перекладаємо ягоди в іншу каструлю. Сироп поміщаємо на плиту, знову даємо закипіти і проварюємо чверть години на малому вогні, знімаючи пінку. Знову повертаємо горобину в сироп і варимо чверть години. Тепер варення готове!
Варення «П'ятихвилинка» з червоної горобини в домашніх умовах
Інгредієнти: плоди горобини – 750 г; цукор – 13 кг; очищена вода – 05 літра; яблука – 350 р. Приготування Ягоди горобини ретельно перебираємо, пошкоджені плоди прибираючи при цьому. Хвилин 5 їх в окропі бланшируем. Даємо воді в каструльці закипіти, всипаємо приблизно 2/3 цукру. Поміщаємо в сироп ягоди горобини і яблука, попередньо нарізані часточками. Після закипання варення знімаємо з плити і на 10 годин залишаємо. Потім додаємо решту цукру, знову даємо закипіти і відставляємо ще на 8 годин. Отримане варення з червоної горобини із яблуками розподіляємо по банках.
Дуже смачний рецепт варення з червоної горобини
Інгредієнти: ягоди горобини червоної – 12 кг; горіхи волоські очищені – 270 г; цукор – 15 кг; очищена вода – 700 мл. Приготування Добре моєму очищені від гілочок ягідки горобини, обсушуємо їх, розсипаємо на столі і трохи раздавливаем за допомогою качалки. Після цього поміщаємо горобину в каструлю, обдаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. Після цього горобину відкидаємо на друшляк. Готуємо сироп і всипаємо в нього ягоди. Ставимо каструлю на плиту і варимо, періодично знімаючи пінку, хвилин 20. Потім всипаємо ядра волоських горіхів, проварюємо 5 хвилин і розподіляємо варення по банках.
Смачне варення з червоної горобини
Інгредієнти: підморожені ягоди горобини – 12 кг; очищена вода – 400 мл; цукор – 15 кг. Приготування Після заморозків горобину залишає гіркоту. Саме з цієї причини краще використовувати для варення такі ягоди. Перебираємо їх, моєму, розкладаємо на деко і при 50 градусах витримуємо в духовці близько 2 годин. Після цього опускаємо їх на 5 хвилин в окріп, потім воду зливаємо і заливаємо щойно звареним сиропом з води і цукру. Після того, як варення закипить, знімаємо його з вогню і наполягаємо 10 хвилин. Знову даємо закипіти і на 10 хвилин відставляємо. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Потім залишаємо варення годин на 12 щоб ягідки гарненько просочилися сиропом. Після цього зливаємо сироп, уварюють, щоб він став густішим. Ягідки у цей час розкладаємо по банках і заливаємо підготовленим сиропом. Закочує їх і прибираємо на зберігання.
Як правильно варити варення з червоної горобини?
Інгредієнти: цукор – 13 кг; червона горобина – 13 кг; вода фільтрована – 250 мл Приготування Горобину перебираємо, миємо, заливаємо холодною водою і годинок 6 даємо постояти. Потім ягідки проціджуємо. З усієї води і 650 г цукру готуємо сироп. Заливаємо їм ягоди і годин 10 даємо постояти. Потім ягоди шумівкою перекладаємо в іншу ємність. У сироп ж кладемо цукор, що залишився і на малому вогні кип'ятимо близько чверті години. Потім опускаємо горобину в сироп і на 6 годин залишаємо. Після цього варимо варення 5 хвилин після кипіння, 1 годину наполягаємо, знову варимо 5 хвилин, знову залишаємо на годину. Знову повторюємо процедуру, а після цього розподіляємо варення з підготовленим ємкостей і закриваємо.