Гіркота і терпкість чорної горобини нівелюється в заготовках, приготованих за запропонованим нижче рецептами, додаванням вишневих аркушів. Останні роблять смак ласощів більш гармонійним і збалансованим, зберігаючи при цьому всі цінні властивості черноплодки.
Варення з чорноплідної горобини із вишневими листям – рецепт
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 990 м; листя вишневі – 110 г; вода фільтрована – 695 мл; цукровий пісок – 990 р. Приготування Процес приготування варення з чорної горобини з вишневими листям більш обтяжливим, ніж класичний варіант ласощі, але результат неодмінно варто витраченого часу і сил.
Спочатку відварюємо половину порції вишневих листя у фільтрованої закипілої воді протягом десяти-п'ятнадцяти хвилин, після чого закладаємо у відвар підготовлені завчасно ягідки черноплодки і даємо їм настоятися. Після охолодження горобину витягаємо, додаємо другу порцію листя, проварюємо стільки ж і відвар проціджуємо через сито, відокремлюючи зробила свою справу листя.
В одержаний вже насичений вишневий відвар знову опускаємо горобину, даємо ягодам знову настоятися і охолонути, а потім знову зливаємо на друшляк. З настою варимо цукровий сироп, додавши солодкі кристали і давши їм розчинитися повністю.
Тепер з'єднуємо черноплодку і сироп і варимо варення до бажаної густоти і разваренности. Готове ласощі відразу ж ще гарячим розфасовуємо по стерильним і сухим ємкостей, укупориваем провареними кришечками і залишаємо для самостерилизации під теплою «шубою» до охолодження.
Варення з чорної горобини з вишневими листям і яблуками
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 990 м; листя вишневі – 195 г; вода фільтрована – 235 мл; цукровий пісок – 990 м; яблука кисло-солодких сортів – 225 р. Приготування Особливо смачним виходить варення з черноплодки з вишневими листям і яблуками. Для його приготування заливаємо промиті вишневі листочки фільтрованої водою і після закипання проварюємо їх протягом п'яти хвилин. Витягаємо з відвару листя, а замість них висипаємо в ємність цукровий пісок. Прогріваємо масу до розчинення всіх кристалів, після чого закладаємо в сироп підготовлені відібрані ягоди чорної горобини і яблучні дольки без серцевини, насіння і плодоніжки. Даємо вмісту настоятися і охолонути, після чого підігріваємо до кипіння, проварюємо хвилин п'ять-сім і знову охолодити при кімнатних умовах. Повторюємо цикл варіння і охолодження ще пару раз, після чого уварюємо ласощі до бажаної густоти, розфасовуємо за стерильною тарі, укупориваем заготівлю герметично прокип'яченими кришечками і маємо для самостерилизации під теплу ковдру або плед.
Варення з чорноплідної горобини – рецепт з вишневим листом, апельсином і горіхами
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 890 м; апельсини – 340 г; листя вишневі – 115 г; вода фільтрована – 235 мл; цукровий пісок – 13 кг; горіхи волоські – жменя. Приготування У ласощі, приготована за цим рецептом, ми додамо цитрусові та горіхи, тим самим підвищивши його цінність до небувалих висот. Варення з таким складом стане просто вітамінним вибухом і доведеться особливо до речі до чаю під час застуди або просто для її профілактики.
Апельсини моєму, занурюємо в окріп і проварюємо приблизно секунд двадцять. Після цього розрізаємо плоди на кілька частин і пропускаємо через м'ясорубку. Тим же манером подрібнюємо і горіхи, а також промиті і перебрані попередньо ягоди чорноплідної горобини. Засипаємо отриману фруктово-ягідний-горіхову масу цукровим піском і даємо настоятися протягом кількох годин. За цей час приготуємо відвар з вишневих листя, заливши їх окропом і проваріть протягом п'яти хвилин. Виливаємо отриманий відвар до заготівлі варення, розмішуємо і маємо посудину на плиті. Даємо ласощів закипіти при частому помішуванні, уварюють до бажаної густоти, розфасовуємо ще гарячим по стерильним судинах, укупориваем, маємо під «шубою» і залишаємо, поки повністю охолонуть і самопростерилизуются.