Терпкуватий смак ягід чорноплідної горобини часто відлякує багатьох, хто навідріз відмовляються вживати їх навіть незважаючи на значний перелік містяться в них корисностей і вітамінів. Але от якщо приготувати з черноплодки варення або джем, то в такому вигляді вона з'їдається із задоволенням, тим самим приносячи організму тільки користь. Про останній ми сьогодні і поговоримо докладно розповімо, як заготовити смачний і корисний варення з чорноплідної горобини на зиму.
Як приготувати варення з чорноплідної горобини і яблук на зиму – рецепт
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 15 кг; яблука – 610 г; вода фільтрована – 320 мл; цукор-пісок – 23 кг. Приготування Особливо смачним виходить варення з чорної горобини з додаванням яблук. Останні краще вибирати кисло-солодких ароматних сортів, таких, наприклад, як Антонівка. Плоди моєму, позбавляє від серцевини, розрізаємо на часточки і, додавши трохи водички, припускаємо під кришкою протягом п'ятнадцяти хвилин або до м'якості. Аналогічним чином поступаємо спочатку і з черноплодкой. Заливаємо промиті ягідки водою і ставимо варитися на плиту. Після розм'якшення ягідну масу разом з яблучної перетираємо через сито і змішати отримане пюре з цукровим піском. Уварюємо джем на малому вогні до бажаної густоти, після чого розфасовуємо ще гарячим по стерильним і сухим ємкостей, укупориваем їх і в перевернутому вигляді даємо заготівлі самопростерилизоваться, обгорнувши для цього ковдрою.
Варення з чорноплідної горобини із сливою в мультиварці
Інгредієнти: горобина чорноплідна – 15 кг; сливи – 610 г; вода фільтрована – 320 мл; цукор-пісок – 23 кг. Приготування Чорноплідна горобина чудово поєднується у різних заготовках зі сливами. Джем не є винятком. Давайте приготуємо таке ласощі в мультиварці і підтвердимо правильність цього твердження. Вимиті сливи, поділяємо на половинки, видаляючи при цьому кісточки, а горобину перебираємо, споліскують і викидаємо не пройшли відбір екземпляри. Тепер і сливи і черноплодку необхідно подрібнити в блендері або пропустити кілька разів через м'ясорубку.
Отриману ягідно-сливову масу змішуємо з цукром і очищеною водою, кладемо в ємність мультиустройства і налаштовуємо прилад на режим «Гасіння». Готуємо ласощі протягом двох годин, час від часу помішуючи вміст мультиварки.
Готовий джем необхідно в гарячому вигляді розфасувати по сухим, прокип'яченою баночках, герметично укупорить стерильними кришками і також як і в попередньому випадку дати під теплою ковдрою самопростерилизоваться і повільно охолонути.