Від маринованої дині ви неодмінно будете в повному захваті, а цікаві рецепти на зиму ви дізнаєтеся, вивчивши нашу статтю.
Як маринувати диню в банках на зиму?
Інгредієнти: стигла диня – 15 кг; питна вода – 800 мл; рідкий мед – 4 ст. ложки; оцет – 200 мл; кухонна сіль – 15 ч. ложки. Приготування За допомогою гострого ножа поділяємо стиглу диню на дві половинки і вичищаємо з кожної все насіння. Далі максимально тонким шаром зрізаємо зовнішній шар шкірки. Саму м'якоть подрібнюємо по можливості рівними шматочками не менше 3 сантиметрів. Викладаємо скибочки дині у вже киплячу воду на конфорки плити і бланшируем їх всього 2 максимум 3 хвилини. Відкидаємо диню у великій друшляк і коли з неї стече непотрібна нам вода розкладаємо шматочки по підготовленим баночках.
Обсяг питної води, заданий нам рецептом, виливаємо в невелику, чисту каструльку і розмішуємо в ній рідкий мед з необхідною кількістю солі. Ставимо ємність з розсолом на газову плиту і кип'ятимо його близько 2 хвилин, після чого акуратно вливаємо в нього хорошої якості оцет і кип'ятимо все на вогні ще хвилинку. Остуджуємо розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм до самих країв банки з шматочками дині. Тепер кожну ємність з маринованою динею стерилізуємо протягом 12-13 хвилин, а потім герметично укупориваем всі кришками.
Як маринувати диню в банках на зиму без стерилізації?
Інгредієнти: м'якоть дині – 18 кг; кориця – 1 паличка; бутони гвоздики – 7-8 шт.; лимон – 05 шт.; питна вода – 1 л; дрібна сіль – 1 ч. ложка; столовий оцет – 320 мл Приготування Вже підготовлену (очищену) м'якоть дині подрібнюємо на 2-3 сантиметрові квадратики. Потім відразу викладаємо їх за скляним, ошпаренным пором банкам.
У киплячу на плиті питну воду вичавлюємо сік з половинки великого соковитого лимона і сюди ж додаємо сіль дрібного помелу. Прокип'ятити розсіл пару хвилин, рівномірно розливаємо його по ємностях, наповненим динею. Прикриваємо їх горлечка чистими (стерильними) кришками і залишаємо все в такому вигляді на 13-15 хвилин. Тепер акуратненько зливаємо розсіл в ту ж каструлю де його готували. Відправляємо на конфорку для закипання, після чого знову заливаємо їм диню на такий же час. Знову зливаємо весь розсіл, тільки на цей раз додаємо до нього поламану на кілька частин паличку кориці, бутони запашної гвоздики, потрібну кількість столового оцту і відправляємо все проваритися протягом 3-4 хвилин. Розсіл, пустив пряний аромат рівномірно розливаємо по всіх ємностях з дынькой, закочує їх до упору, за допомогою спеціально призначеного для цього ключа. Кожну баночку перевертаємо і закутуємо щільним ковдрою на 18-20 годин.