Вернуться назад Распечатать

Маринована диня

Маринована диня
У цій статті ми докладно розповімо, як диню маринувати в скляних банках на зиму. Якщо дотримуватися всіх описаних рекомендацій можна в результаті отримати шалено смачну закуску, яка неодмінно всім сподобається. Також запропонуємо рецепт маринованої дині, за смаком нагадує ананас.

Маринована диня з лимонною кислотою без стерилізації на зиму


Інгредієнти:

  • диня – 25 кг;

  • питна вода – 12 л;

  • дрібний білий цукор – 350 г;

  • лимонна кислота – 2/3 ч. ложки;

  • бутони гвоздики – 6 шт.;

  • кориця – 1 паличка.


  • Приготування
    Вибираємо хороший сорт м'якої і соковитої дині, яку поділяємо гострим ножем надвоє і видаляємо з неї всю насінну частину. Зрізаємо зовнішній шар грубої шкірки, а солодку і соковиту м'якоть подрібнюємо трохи довгастими шматочками, не довше 4 сантиметрів. Переміщаємо їх на дно відповідного розміру каструлі і заливаємо киплячим цукровим сиропом, який ми попередньо зробили з води, цукру і лимонної кислоти. Відправляємо ємність з дынькой на плиту і як тільки вона почне кипіти, вводимо сюди розламані на 4-5 частин ароматичну паличку кориці, разом з бутонами гвоздики. Зводимо полум'я вогню до мінімуму і варимо диню в сиропі близько 13-15 хвилин.
    Тепер розподіляємо все в рівному співвідношенні м'якоті і сиропу, по прожареним в духовій шафі банкам. Далі укупориваем кожну ємність також підсмаженою кришками.

    Диня, маринована як ананас – рецепт на зиму


    Інгредієнти:

  • м'якоть соковитої дині – 18 кг;

  • травневий мед – 3 ст. ложки;

  • лимон – 05 шт.;

  • питна вода – 900 мл;

  • оцет – 80 мл


  • Приготування
    М'якоть соковитої, м'якою і ароматної дині подрібнюємо на несильно дрібні кубики (3-4 сантиметри). Потім розподіляємо все кількість таких кубиків з скляним, підготовленим до консервації банкам.
    У кухлик наливаємо воду і гарненько розмішуємо в ній травневий мед. З половини стиглого і соковитого лимона максимально вичавлюємо весь його сік. Ще разочок розмішуєм сироп і ставимо його на плиту, а коли він закипить, вливаємо сюди трохи оцту і даємо всьому прокипіти буквально пару хвилин. Заливаємо гарячим маринадом всі шматочки дині в банках і переміщаємо їх на плиту в ємності з водою. Таким чином стерилізуємо мариновану диню протягом 18 хвилин, а після укупориваем обробленими окропом кришками.