Малосольні огірки, по праву, вважаються найпопулярнішою домашньою заготовкою. З цієї статті ви дізнаєтеся, як солити ці популярні овочі холодним способом. Смак цієї закуски виходить зовсім незвичайним.
Хрусткі огірки малосольні в холодному розсолі на зиму - рецепт
Інгредієнти: огірки – 2 кг; парасольки кропу – 2 шт.; листя смородини і вишні – 5 шт.; зубок часнику; хрін (корінь або листя) – 20 г; горошини чорного перцю – 8 шт.; сіль кам'яна – 75 г; горілка – 75 мл; вода – 15 л. Приготування Огірки ретельно промийте, обдайте окропом, а потім замочіть в холодній воді на пару годин. Щільно укладіть овочі в трилітрову банку, перекладаючи чистими листками, парасольками кропу, часничком і горошинами перцю. Залийте холодним розсолом, додайте горілку, щільно закрийте банку капроновою кришкою. Відразу ж заберіть заготовку в підвал або поставте в інше прохолодне місце. Ці огірки зберігають натуральний колір і досить довго зберігаються.
Засолювання огірків холодним розсолом - рецепт
Інгредієнти: На 3-х літрову банку:
вода джерельна або кринична - 15 літра; сіль крупна, не йодована – 75 г; парасольки кропу - 4 шт.; корінці хрону невеликі - 4-6 шт.; зубці часнику - 8 шт. Приготування Спершу підготуйте воду. Її бажано прокип'ятити, але якщо у вас є джерельна, цей момент можна пропустити. Далі приступайте до підготовки самих огірків. Щоб в результаті закуска вийшла дивовижно хрусткою, помийте, а чисті овочі залийте холодною водою і залиште на пару годин.
Поки огірки вимочуються, підготуйте належним чином банки і спеції. Тару стерилізувати не потрібно, достатньо ретельно її вимити, а кришку візьміть капронову. Очищені зубці часник поріжте на часточки. Парасольки кропу ретельно промийте. Корінь хрону ретельно вимийте і очистіть від забруднень, і якщо він великий поріжте на шматочки.
Тепер приступайте до складання воєдино вашої заготовки. В банку шарами викладайте огірки, кріп, часник і хрін.
У холодній воді розмішайте сіль до повного розчинення кристалів, але все ж для впевненості, дайте солоній воді трохи відстоятися, щоб на дно опустилися не розчинені частинки, а тепер цим розсолом заливайте огірки в банку.
Закрийте банку капроновою кришкою, поставте в холодне місце і забудьте про них на весь місяць. Огірки обов'язково будуть бродити. Коли процес бурління припиниться – закуска повністю готова.