Вернуться назад Распечатать

Огірки в холодному розсолі на зиму

Огірки в холодному розсолі на зиму
Малосольні огірки, по праву, вважаються найпопулярнішою домашньою заготовкою. З цієї статті ви дізнаєтеся, як солити ці популярні овочі холодним способом. Смак цієї закуски виходить зовсім незвичайним.

Хрусткі огірки малосольні в холодному розсолі на зиму - рецепт


Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;

  • парасольки кропу – 2 шт.;

  • листя смородини і вишні – 5 шт.;

  • зубок часнику;

  • хрін (корінь або листя) – 20 г;

  • горошини чорного перцю – 8 шт.;

  • сіль кам'яна – 75 г;

  • горілка – 75 мл;

  • вода – 15 л.


  • Приготування
    Огірки ретельно промийте, обдайте окропом, а потім замочіть в холодній воді на пару годин. Щільно укладіть овочі в трилітрову банку, перекладаючи чистими листками, парасольками кропу, часничком і горошинами перцю. Залийте холодним розсолом, додайте горілку, щільно закрийте банку капроновою кришкою. Відразу ж заберіть заготовку в підвал або поставте в інше прохолодне місце. Ці огірки зберігають натуральний колір і досить довго зберігаються.

    Засолювання огірків холодним розсолом - рецепт


    Інгредієнти:
    На 3-х літрову банку:

  • вода джерельна або кринична - 15 літра;

  • сіль крупна, не йодована – 75 г;

  • парасольки кропу - 4 шт.;

  • корінці хрону невеликі - 4-6 шт.;

  • зубці часнику - 8 шт.


  • Приготування
    Спершу підготуйте воду. Її бажано прокип'ятити, але якщо у вас є джерельна, цей момент можна пропустити. Далі приступайте до підготовки самих огірків. Щоб в результаті закуска вийшла дивовижно хрусткою, помийте, а чисті овочі залийте холодною водою і залиште на пару годин.
    Поки огірки вимочуються, підготуйте належним чином банки і спеції. Тару стерилізувати не потрібно, достатньо ретельно її вимити, а кришку візьміть капронову. Очищені зубці часник поріжте на часточки. Парасольки кропу ретельно промийте. Корінь хрону ретельно вимийте і очистіть від забруднень, і якщо він великий поріжте на шматочки.
    Тепер приступайте до складання воєдино вашої заготовки. В банку шарами викладайте огірки, кріп, часник і хрін.
    У холодній воді розмішайте сіль до повного розчинення кристалів, але все ж для впевненості, дайте солоній воді трохи відстоятися, щоб на дно опустилися не розчинені частинки, а тепер цим розсолом заливайте огірки в банку.
    Закрийте банку капроновою кришкою, поставте в холодне місце і забудьте про них на весь місяць. Огірки обов'язково будуть бродити. Коли процес бурління припиниться – закуска повністю готова.