Вернуться назад Распечатать

Малосольні огірки в холодному розсолі

Малосольні огірки в холодному розсолі
Є величезна кількість рецептів засолювання огірків, проте всі вони схожі і відрізняються лише складом зелені та спецій. Зазвичай засолювання огірків на зиму проводиться двома способами: холодним розсолом і гарячим, ми ж зупинимося на першому варіанті.

Малосольні огірки в холодному розсолі - рецепт на зиму


Інгредієнти:
На одну 3-х літрову банку:

  • огірки;

  • листя вишні, смородини, хрону;

  • парасолька кропу;

  • зубці часнику – 3 шт.


  • Розсіл на 1 літр води:

  • цукор – 25 г;

  • сіль – 45 г;


  • Приготування
    Огірки промийте, розріжте хвостики, опустіть овочі в дуже холодну воду. Залиште їх на кілька годин, так вони стануть соковитими і хрусткими.
    В чисті та оброблені окропом банки покладіть промиту зелень, зубці часнику і корінець або листочок хрону. Далі заповнюйте банку огірками.
    Тепер приступайте до розсолу. Додайте цукор і сіль у воду, гарненько розмішайте і залийте наповнені банки, закрити капроновою кришкою.
    Таку заготовку не потрібно перевертати і укутувати. Одразу надсилайте банки в підвал або у відповідний прохолодне місце. Також зберігати цю заготовку можна і при кімнатній температурі, пробувати їх можна вже через тиждень.

    Хрусткі малосольні огірки в холодному розсолі


    Інгредієнти:
    На 15 кг огірків:

  • вода - 2 л;

  • сіль – 85 м;

  • зубці часнику – 3 шт.;

  • невеликі парасольки кропу – 2 шт.;

  • хрін – 2 листочка;

  • листи смородини , вишні і дуба – по 6 шт.


  • Приготування
    Спершу підготуйте належним чином банки, ретельно промивши їх водою з содою, стерилізуйте над парою. На дно банки викладають половину підготовлених і промиті листя (хрону, смородини, дуба і вишні). Укладіть огірки, Накрийте залишилися листям і додайте очищені часникові зубці.
    У цьому рецепті, як бачите, часнику мало, так як велика його кількість зробить огірки м'якими, без хрускоту і необхідної пружності. Тепер утрамбуйте залишилися огірки в банку до верху.
    Приступайте до розсолу.Підігрійте 750 мл води і додайте сіль, коли вона розчинилася додайте воду, що залишилася і цим розсолом залийте огірки.
    Бажано таку заготовку закрити капроновою кришкою. Опустіть її в окріп, там вона розбухне. Закрийте м'якою кришкою банку, вона щільно законсервує вашу заготовку.
    Вже через місяць огірки можна подавати до столу.

    Як солити огірки холодним розсолом – найшвидший спосіб


    Інгредієнти:

  • вишневі листи – 5 шт.;

  • листи хрону - 2 шт.;

  • перець горошком – 5 шт.;

  • парасольки кропу – 2 шт.;

  • сіль кам'яна– 75 г;

  • зубці часнику - 4 шт.


  • Приготування
    В чисту банку покладіть огірки, чергуючи з усіма листям, спеціями, часником. У склянці води розчиніть сіль, влийте в банку і залийте чистою водою майже до верху. Залиште бродити на 4 діб і потім приберіть в підвал.