Є різні варіанти консервації грибочків на зиму. Зараз ви дізнаєтеся про гарячою засолюванні красноголовців.
Рецепт засолки красноголовців на зиму в банках
Інгредієнти: підосичники – 1 кг; смородиновий лист – 2 шт.; кухонна сіль – 60 г; лавровий лист – 1 шт.; чорний перець горошком – 3 шт. Приготування Гриби чистимо, обрізаємо корінці. Якщо капелюшки грибів великі, то їх за бажанням можна розрізати на 2-3 частини. Після закипання води, закладаємо в неї гриби. Утворюється обов'язково знімаємо пінку. Потім кладемо всі спеції і після закипання близько 25 хвилин відварюємо. Коли гриби опустяться на дно, це означає, що вони готові. Розсіл при цьому стане прозорим. Акуратно розкладаємо грибочки по банкам і заливаємо розсолом. Днів через 40 гриби будуть готові.
Засолювання красноголовців на зиму
Інгредієнти: свіжі гриби, підосичники – 1 кг; очищена вода – 1 склянка; білий винний оцет – 85 мл; лавровий лист – 2 шт.; цукровий пісок – 15 г; запашний перець горошком – 2 шт.; не йодована сіль – 30 р. Приготування Даємо закипіти воді, солимо, сахарим, кладемо спеції і знову залишаємо закипати. Тепер закладаємо грибочки. Пінку, яка буде утворюватися знімаємо. На малому вогні варимо близько півгодини. Потім підливаємо оцет і ще 10 хвилин проварюємо. Розкладаємо грибочки по стерилізованим баночках, заливаємо маринадом і тут же укупориваем. Далі перевертаємо баночки денцем вгору, закутуємо. А після остигання зберігаємо в холоді.
Засолювання красноголовців на зиму гарячим способом
Інгредієнти: гриби, підосичники – 1 кг; рафінована рослинна олія – 40 мл; очищена вода – 190 мл; не йодована сіль – 50 р. Приготування Грибочки опускаємо в підсолений окріп, проварюємо хвилин 10 а потім розкладаємо по підготовленим пропаренным баночках, зверху заливаємо прокип'яченою рослинною олією, закрити пергаментним папером, закріплюють ниткою і ставимо в холод на зберігання. Такі гриби в подальшому можна буде гасити, смажити.
Рецепт засолки красноголовців
Інгредієнти: підосичники – 1 кг; сіль – 50 г; кріп; естрагон . Приготування Гриби гарненько миємо, опускаємо в підсолений окріп зі спеціями і відварюємо до готовності. А чи готові вони будуть, як тільки почнуть опускатися на дно. Зливаємо з них воду, складаємо грибочки в посуд, а зверху ставимо вантаж. Прибираємо в холод і через 8 днів грибочки будуть готові для вживання.