Починаючи з періоду ранньої весни і закінчуючи глибокою восени, кожна справжня господиня захоплена стрімкої заготівлею всіх свіжих смакоти, даних нам природою. Сьогодні, пропонуємо зайнятися заготівлею на зиму зеленої, соковитої щавлю, який ми будемо заморожувати в камері морозилки і розповімо, як правильно все це зробити.
Як заморозити в домашніх умовах щавель на зиму для супу?
Інгредієнти: щавель – 3 пучка; пір'я зеленої цибулі – 1 пучок. Приготування Оскільки в літній період, при приготуванні супу з щавлю додаємо побільше зелені, пропонуємо заморозити щавель відразу з додаванням пір'я зеленої цибулі.
Щавель ретельно перебираємо від листя з жовтизною і видаляємо при цьому з хороших листочків стеблинки. Занурюємо листочки спочатку в одну ємність з чистою водою, моєму, а потім перекладаємо в іншу ємність і ще раз промиваємо.
На рівній поверхні, розстеляємо парочку великих, чистих рушників і розподіляємо по них листя щавлю, залишивши на одному з них трохи місця для лука. Цибуля поділяємо на пір'ячко, які також добре вимиваємо і розкладаємо їх для просушування. Для того щоб зелень просохла швидше, періодично її струшуємо руками.
Просохлі листя нарізаємо смужками, починаючи з верхівки. Пір'я лучка збираємо в звичайний пучок і звичним способом подрібнюємо його. З'єднуємо всю зелень в одній ємності і рівномірно перемішуємо.
На поверхні чистого столу розстилаємо харчову плівку і викладаємо пару жмень зелені на той край, який не відрізаний від рулону. Щільно притискаємо руками, накриваємо відкритим краєм плівки і закручуємо все в щільну трубочку, в процесі загорнувши краю всередину. Такими трубочками перекручуємо весь щавель, а потім складаємо їх в пакет і прибираємо в камеру морозилки.
Як заморозити щавель на зиму для пирогів?
Інгредієнти: свіже листя щавлю – 2 пучка; свіже листя шпинату – 1 пучок; вода – 05 склянки. Приготування Особливо незрівнянні ваші пироги з щавлем будуть, якщо цю начинку скомбінувати з листям шпинату.
Підготувати зелень пропонуємо запропонованим способом в першому рецепті, тільки замість пір'я цибулі беремо шпинат і нарізаємо його
також, як і щавель. Але сам спосіб заморожування ми вам запропонуємо трохи інший:
Для цього беремо контейнери, спеціально призначені для заморожування кубиків льоду, а після щільно заповнюємо кожну його клітинку зеленню. Потім, в кожне таке відділення з зеленню доливаємо по парі чайних ложок питної води і рівно виставляємо контейнери у відділення морозилки. Коли все добре схопиться льодом, вытрушиваем кубики з комірок контейнера і переміщаємо їх у вакуумний пакет з замочком, який знову відправляємо в морозилку.