Заморожування — прекрасний спосіб зберегти на зиму шматочок літа у вигляді заготовок фруктів і овочів. Якщо зробити це правильно, то можна не тільки зберегти максимум смаку, але ще і корисних властивостей. Найчастіше піддають заморожуванню ягоди. А зараз ми розповімо, чи можна заморозити диню.
Як правильно заморозити диню в морозилці на зиму?
При заморожуванні динь на якість готового продукту впливають швидкість процесу заморожування, ступінь зрілості і сорт дині. Краще за інших для цього підходять плоди повністю доспілі, з великою кількістю м'якоті.
Диню миємо, чистимо від насіння і шкірки і нарізаємо кубиками зі стороною 4 см. можна відразу скласти їх в пакет і відправити у морозильну камеру. Але в такому випадку це обов'язково повинні бути порційні пакетики, щоб потім взимку не довелося від загальної маси намагатися відокремити потрібну кількість продукту.
Зручніше надалі заморозити диню відразу невеликими шматочками окремо. Для цього на блюдо викладаємо поліетиленовий пакет або харчову плівку, далі одним шаром викладаємо шматочки дині і відправляємо їх на швидке заморожування. Коли вони повністю проморозились, їх можна висипати в контейнер або пакет.
Заморожена диня в цукровому сиропі — рецепт
Нарізану кубиками динну м'якоть покласти в ємність і заливаємо сиропом , звареним з води і цукру в пропорції 1:1 а потім охолодженим. Диня, заморожена в цукровому сиропі, при розморожуванні не втрачає форму.
Диня, заморожена на зиму в цукровій пудрі — рецепт
Потрібну ємність вистилаємо харчовою плівкою, укладаємо на неї скибочки дині шарами і пересипаємо їх рясно цукровою пудрою. Замість пудри можна також використовувати звичайний цукровий пісок.
Як заморозити диню на зиму у вигляді пюре?
М'якоть спілої соковитої дині збиваємо в блендері. Отримане пюре розкладаємо по невеликих ємкостей або пакетиках з застібкою зверху. Якщо диня не дуже солодка, то при збиванні можна додати цукор за смаком.
Як заморозити половинку дині на зиму?
Крім іншого, диню можна заморозити і не шматочками, а, наприклад, і цілу половинку можна зберегти в зиму шляхом заморожування. Для цього диню потрібно розрізати навпіл і вичистити насіння. Шкірку при цьому зчищати не потрібно. Для такої справи найкраще підходять сорти Гуляби і Колгоспниця. Потім половинки складаємо в поліетиленові харчові пакети і прибираємо тут же в морозильну камеру. Вдалих заготовок!