Вернуться назад Распечатать

Гіркий перець на зиму

Гіркий перець на зиму
З гострих стручків можна робити широке розмаїття заготовок, кожна з яких має своє призначення на столі. Деякі використовують як доповнення до інших солінь, інші кладуть у гарячі страви, а треті – на канапе і інші холодні закуски.

Перець гіркий маринований на зиму по-грузинськи


Грузини, як одні з найбільш відомих любителів гострих страв, точно знають ідеальний спосіб заготівлі гіркого перцю. Компанію стручкам в банку становить базилік, зубки часнику і трохи гвоздики для прянощі.
Інгредієнти:

  • гіркий перець;

  • гвоздика – 4 бутона;

  • часник – 6 зубчиків;

  • жменя листя базиліка;

  • цукор – 45 г;

  • сіль – 65 г;

  • оцет – 35 мл


  • Приготування
    На дно пари чистих і ошпарених півлітрових банок покладіть по парі бутонів гвоздики, роздавлені часникові зубки і листочки базиліка. Наповніть банки гострим перцем так, щоб стручки доходили до плічок кожної з них. Залийте в банки окріп і залиште на 10 хвилин. Злийте окріп і використовуйте його в якості основи для маринаду. Розведіть в гарячій воді сіль з цукром, додайте оцет і дайте маринаду дійти до кипіння. Залийте гарячим маринадом вміст банок, загорніть і залиште до охолодження, після чого переміщайте ємності на зберігання.

    Консервування гіркого перцю на зиму – рецепт


    Заготовте асорті з гірких перців з цибулею і простим маринадом. Така заготовка може стати ідеальним доповненням до страв з м'яса, бургерам і хот-догам.
    Інгредієнти:

  • червоний гіркий перець – 18 шт.;

  • зелений гіркий перець – 18 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 980 р;

  • сіль – 25 г;

  • оцет – 475 мл;

  • вода – 510 мл


  • Приготування
    Подрібніть червоний і зелений гіркий перець разом з цибулею. Покладіть овочі в емальований посуд і залийте окропом. Залиште на 10 хвилин, після чого переставте ємність на слабкий вогонь, додайте сіль, цукор і влийте оцет. Дайте заготівлі проваритися протягом 20 хвилин, після чого заготовте солоний гіркий перець на зиму, розподіливши його по стерильним банкам і тут же засукавши.

    Заготівля гіркого перцю на зиму без стерилізації – рецепт


    Гострий перець містить достатню кількість антибактеріальних речовин, що дозволяють запобігати появі цвілі або бродіння, тому пасту з перців можна заготовляти без стерилізації.
    Така паста незамінна при приготуванні гострих супів, рагу і каррі.
    Інгредієнти:

  • гострий перець – 320 г;

  • часник – 4 зубки;

  • жменя зелені кінзи;

  • сіль – 10 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Якщо ви хочете зробити закуску менш гострою, видаліть з стручків насіння. Помістіть перці в блендер разом з очищеними часниковими зубками, кінзою і сіллю. Збийте все до пастоподібного стану, розкладіть по ошпаренным банкам і залийте рослинним маслом зверху. Загвинтіть банки ошпареними кришками.

    Консервація желе з гіркого перцю на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • солодкий перець – 210 г;

  • гіркий перець – 110 г;

  • яблучний оцет – 430 мл;

  • цукор – 840 г;

  • пектин рідкий – 165 мл
  • Гіркий перець на зиму


    Приготування
    Поставте банки на стерилізацію. Очищений солодкий перець збийте разом з гірким перцем за допомогою блендера. Для того щоб перцева маса краще взбивалась, влийте до неї оцет. Перелийте основу желе в емальований посуд, додайте залишився оцет і цукор. Прокип'ятіть основу желе на сильному вогні близько 10 хвилин, помішуючи, потім влийте розчин пектину і продовжуйте кип'ятіння ще хвилину. Зніміть пінку з поверхні і розлийте все по стерильним банкам. Таке желе ідеально підходить до сирної тарілки.