Серед усіх несолодких заготовок, консервовані огірки і помідори, безумовно, вважаються найбільш популярними, так чому б не зібрати цю пару улюблених овочів разом, приготувавши огірки в томаті на зиму за обалденному рецептом.
Мариновані огірки в томаті на зиму – рецепт
Інгредієнти: помідори – 13 кг; огірки – 23 кг; часник – 95 г; оцет – 15 мл; цукор – 35 г; рослинне масло – 85 мл Приготування Перед тим, як закрити огірки в томаті на зиму, ви можете підготувати помідори бланшировав їх, очистивши від шкірки і перекрутивши через м'ясорубку. Якщо ви не володієте такою кількістю часу, то просто наріжте томати прямо з шкіркою максимально дрібно.
Розділіть огірки на 2-3 мм кружечки. Змішайте томати разом з огірком, приправте все щедрою пучкою солі і залиште приблизно на годину, щоб овочі пустили більше соку. Розмістіть посуд над середнім вогнем, влийте оцет, додати часникову пасту і влийте рослинне масло. Щоб нейтралізувати надмірну кислинку томату, всипте трохи цукру.
Киплячий соус з огірками розлийте по ошпаренным банкам, влийте поверх кожної по парі столових ложок олії і закатайте.
Рецепт салату з різаних огірків в томаті на зиму
Щоб скоротити час приготування пускайте в хід не свіжі томати, а сік або пюре з них. У відсутність часу на приготування домашнього томатного соку ви можете замінити його купівельними напоєм.
Інгредієнти: свіжі огірки – 290 г; томатний сік – 470 мл; лист лавра – 1 шт.; щіпка цукру; оцет – 5 мл; корінь хрону – 1/2 ч. ложки; горошини чорного перцю – 3 шт. Приготування Огірки розділіть на кружечки однієї товщини (близько 3 мм). Поставте томатний сік на плиту і доведіть його до кипіння, доповніть оцтом, щедрої дрібкою цукру і солі. Промийте банку і покладіть в неї шматочки огірка разом з хріном, лавром і горошинами перцю. Залийте вміст банок киплячим томатним соком і накрийте кришками. Поставте банку на стерилізацію, регулюю час у залежності від обсягу банки і обраного способу. Після стерилізації огірки кружечками в томаті на зиму готові до закочування.
Гостра заготівля на зиму з огірків в томаті
Також взявши за основу томатний сік, ви можете закрити огірочки цілком, поклавши разом з ними в банки ароматну зелень, прянощі і гострий перець.
Інгредієнти: томатний сік – 570 г; огірки свіжі – 470 г; стручок гострого перцю; часник – 1 головка; гвоздика – 6 бутонів; перець горошком – 6 шт.; гілочки кропу, листя смородини – по пучку. Приготування Підготувавши огірки (вимивши, обсушивши, зрізавши хвостики), прийміть за банки: вимийте їх з содою і обшпарте. Поставте томатний сік на повільний вогонь, а на дно пари літрових банок покладіть близько третини нарізаного часнику, зелені кропу і смородини, а також гвоздики з перцю горошком. Далі викладіть огірки, потім ще спеції і трави, і знову огірки, і так, поки банку не
заповниться.
Залийте огірки окропом, залиште на 10 хвилин, злийте воду. Повторіть процедуру ще раз.
Розкришите таблетку аспірину для того, щоб закатати банки без стерилізації. Висипте по одній потовченого в порошок таблетці на банку.
У вируючий томатний сік додайте трохи солі, покладіть нарізаний гострий перець. Залийте томатним соком огірки в банку і закатайте ошпареними кришками. Після, переверніть банки, залиште охолоджуватися в теплі і відправляйте на зберігання.